Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Beskid Żywiecki |
autor komentarza: [konto usuniete] |
data dodania: 2017-02-06 20:52:20 |
treść: No to tak... kilka opcji. *Robisz sobie bazę wypadową w Rycerce Górnej i z Rycerki podjeżdżasz pod szlak 1) na Wielką Raczę 2) na Rycerzową przez Mladą Horę 3) na Przegibek Wszystkie szlaki góra dół w granicach spacerowych między 4 a 5 godzin **Robisz sobie bazę w schronisku na Lipowskiej (lub Rysiance) 1)dochodzisz do schroniska z Żabnicy przez halę Boraczą, Cukiernicę, Redykalną, Bacmańską... generalnie cały czas pięknie widokowo (ew. najłatwiejszy zimą od Zlatnej Huty, ale nie tak malowniczy) 2) rano koniecznie wschód słońca na Rysiance, później przez halę Pawlusią do Romanki 3)przejście w stronę Pilska (do samego Pilska raczej niemożliwa wyrypa, ale zależy od warunków i kondycji oczywiście) ***3 SCHRONISKA 1)z Joneczkowych Rycerek przez Mladą Horę do schroniska na Rycerzowej 2)z Rycerzowej do schroniska na Przegibku 3)z Przegibka do schroniska na Wielkiej Raczy Zejście do Rycerki kolonii Są to oczywiście sugestie na dzień dzisiejszy, gdy szlaki są przedeptane. Jeśli dowali śniegu opcji *** zdecydowanie nie polecam. No i jeśli dowali śniegu z 4 godzin może się zrobić 8 jeśli będziesz musiała przecierać szlak nawet na Lipowską czy Rycerzową. Jak już zaopatrzysz się w mapę, to daj znać. Ja wybrałabym generalnie opcję **, bo kocham to pasmo, najlepsze w świecie drożdżówy u Pani Danusi w schronisku na Boraczej, a od hali Redykalnej widoki, które mi dodają skrzydeł. Schronisko na Lipowskiej suuuuper a do Rysianki, z której widać "cały świat" 15 minut. W mojej galerii znajdziesz trochę zdjęć z większości wspomnianych miejsc, (nie z zimy niestety). |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.