Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Sprawdzony organizator safari - KENIA |
autor komentarza: Iwonka79 |
data dodania: 2017-02-27 12:28:50 |
treść: Hej, właśnie wróciliśmy z podróży do Kenii! A. Jestem zakochana w Afryce ;-) B. Jezeli na Safari to polecam Franco, lokalnego organizatora-jest naprawdę bardzo profesjonalny, ma dobrych kierowców i bardzoo dba o klienta. Byliśmy na Taita Hills z noclegiem w domkach na palach (Saltlick) i widzieliśmy wiele, wiele dzikich zwierząt. Naprawdę niezapomniane wrażenie :) Franco jest bardzo uczciwy, w poniedziałek kiedy mieliśmy jechać niestety się rozchorowałam i nie mogłam pojechać, na szczęście Franco puścił tamtego busa a nam zorganizował trip w środę wraz z inną dwójką. Co ważne z Franco w busach nigdy nie ma więcej niż 6 osób, zatem komfortowo bardzo. My nawet byliśmy w czwórkę, zatem jeszcze fajniej. Widziałam busy po 8 osób i szczerze im współczułam tego ścisku i jeszcze drogi 6godzinnej s powrotem do Diani Beach. Po zakończonym safari Franco do nas przyjechał zapytać jak było (dzwonił też na teelfon kierowcy w trakcie safari) zawiózł nas na mały shopping, dostaliśmy po małym prezencie. Naprawdę czuliśmy się zaopiekowani ;-) Co do hotelu to bylismy w Papillon Lagoon Reef i jakoś nie polecam, z kilku powodów: 1. pomimo opcji all inclusive wode w butelkach do pokoju trzeba płacić 2. internet jest tylko w recepcji i zatrważająco wolny, zapomnijcie o wysyłaniu zdjeć 3. brama jest zamknięta i nie wolno wjeżdżać obcym busom, jak np naszemu na safari bo nie jest z hotelu organizowany, więc musieliśmy iść na piechotę i stać na ulicy. Bardzo niefajnie. 4. jedzenie bardzo średnie No ale nie o hotelu tutaj! jeszcze raz polecam FRANCO. Możecie powołać się na Iwone i Michała :) Enjoy your safari :) My wrócimy napewno! MR. ROGERS FRANCO KILONZO – MANAGING DIRECTOR P.O. BOX 1498 UKUNDA 80400, Kenya Telephone : +254733651543 , +254714101003 E-MAIL: info@dianikenyasafaris.com ; francorfk@yahoo.com Website: www.dianikenyasafaris.com |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.