Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Pierwsza podróż solo do Azji - Tajlandia czy Wietnam |
autor komentarza: [fb] Krzysztof Tomaszewski |
data dodania: 2017-04-02 15:19:30 |
treść: Bardzo Ci zazdroszczę i myślę, że wrócisz szczęśliwy. Sam stosunkowo niedawno listopad-grudzień 2016 wybrałem się w podróż do Azji. Też byłem sam, była to moja pierwsza podróż do Azji w ogóle i według mnie jest to najlepsza forma podróżowania bo łatwiej Ci będzie nawiązać kontakty z lokalnymi mieszkańcami. Polecałbym przekrojową trasę Wietnam - Kambodża - Tajlandia. Przez trzy tygodnie udało mi się objechać cały Ho Chi Minh z okolicą, zobaczyć Phnom Penh, spędzić 4 dni od rana do wieczora w Angkorze łącznie z czego jeden dzień praktycznie cały w Kbal Spean (noclegi w Siem Reap), zobaczyć najciekawsze miejsca w Bangkoku, przejechać około 1000 km tras w Tajlandii Północnej (Chiang Mai, Chiang Rai i okolice) i spędzić 5 dni na Koh Samui . Wszystko zależy od tego jak się zorganizujesz. Ludzie są naprawdę przyjaźni jedyna zła sytuacja jaka mnie spotkała (przez moją głupotę) to dać się trochę naciągnąć jednemu kierowcy tuk tuka który zaproponował mi na szybko (miałem czas do autobusu 4 godziny) wyjazd nad Mekong gdzie rozgrywały się zawody tradycyjnych łodzi związane z Water Festival. Błąd polegał na tym, że to był jedyny przypadek gdzie najpierw pojechałem a potem pytałem ile to kosztuje. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.