Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: na własną rękę, czy z biurem podróży..? |
| autor komentarza: nitkaska |
| data dodania: 2017-04-24 18:26:25 |
| treść: jasne, biura podróży mają niższe ceny na hotele, na przewodników, przewoźników, mają czartery, ale wierz mi, ZAWSZE wyjdzie Ci taki wyjazd drożej. Przecież oni tego nie robią charytatywnie. A podróżowanie na własną rękę to przede wszystki zwiedzanie tego co chcesz, możliwość modyfikacji planu w każdej chwili, bycie w towarzystwie znanych i (miejmy nadzieję) sprawdzonych ludzi i co za tym idzie nie jesteś skazany na humory i dziwactwa kilkudziesięciu obcyh osób. No i na przykłąd nic nie sprawia takiej frajdy jak podróżowanie z lokalesami ichniejszymi środkami komunikacji. Jeśli jednak chcesz mieć pełen luz i komfort, to zawsze możesz wynająć auto z kierowcą. Tak zwiedzałam np Birmę - na 18 dni wydałam ok 6000,- (razem z biletem lotniczym za 2600). Podobna, lecz w stosunku do mojej okrojona mocno trasa z biurem RAINBOW w Birmie, łaczona z Tajlandią gdzie spędzasz 1 dzień w Bangkoku, na koniec masz 3 dni wypoczynku, w sumie na 16 dni (razem z podóżą) to koszt w cenie promocyjnej 11 000,- plus 335 $ na dodatkowe punkty programu oraz bilety wstępu oraz 300 zeta na wizę. Łatwo policzyć że w sumie za dwa dni krótszy pobyt, gdzie na zwiedzanie Birmy przeznaczone jest 10 dni (ja jeździłam po Birmie 14 dni) to koszt ok 12 600,- czyli dwa razy tyle, ile płaciłam ja... Przypominam, że na cały pobyt miałyśmy do dyspozycji busa z kierowcą, który spełniał każde nasze życzenia, zawoził tam, dokąd nie docierają turyści z biurami podróży, zabierał do knajpek dla lokalesów dokąd nie trafi 35 osób nigdy w życiu. Na koniec dodam, że kilka lat jeździłam z biurem RAINBOW, aż dałam się przekonać przyjacielowi, że to wyrzucone pieniądze. Teraz nie wróciłabym do wypraw z biurem podróży nigdy w życiu! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.