Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Pożegnanie z Europą. |
autor komentarza: Tygrrysek |
data dodania: 2017-05-07 20:38:40 |
treść: Jak to z kim się wybieram ? Z nikim. Nie uśmiecha mi się być odpowiedzialnym za obce osoby. Co do drugiego twojego pytania to nie wiem co ci w takim domku przeszkadza aby żyć w nim całe życie. Filipińczycy jakoś żyją i są szczęśliwi. Ja sam mieszkałem już w niejednym. A jeśli chodzi o zgodę, to tak jak mówiłem będę o tym rozmawiał z sołtysem wioski która mi się spodoba. W moim przypadku zapewne będę wynajmował część ziemi na której będę mieszkał. Mi to odpowiada. I tak zazwyczaj żyją Filipińczycy. Znam nawet osoby którym sołtys wynajmuje ziemie za darmo, a jako zapłatę za wynajem ziemi wymaga żeby raz na tydzień posprzątali mu podwórko. No ale to Filipińczycy. Ja jako biały człowiek raczej nie będę miał takich przywilejów, a nawet gdyby były to ja ich nie chcę. Kawałek ziemi wynajmę za jakąś niedużą kwotę pieniędzy. A co do zwijania namiotu i rozbijania się w innym miejscu gdy pojawi się problem to po pierwsze ja jestem dobrym człowiekiem i staram się nie stwarzać problemów tylko je raczej rozwiązywać. A po drugie, zwijanie namiotu i ciągła zmiana lokacji jest dobra dla małolatów. Z wiekiem się z tego wyrasta. Z kolei ja nie wyobrażam sobie mieszkania w namiocie całego swojego życia. Tym bardziej z dziećmi. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.