Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: TROPICAL ADVENTURE SAFARIS POLSKA
autor komentarza: Agusia3107
data dodania: 2017-08-16 07:01:51
treść:
Niestety nikomu nie polecam tego biura podróży. Ceny może i kuszą, ale jakoś średnia. Jak do safari nie mam wielkich zastrzeżeń, chociaż odniosłam wrażenie, że mogłoby być lepiej, tak co do wyspy Wasini czuję się oszukana. Niestety wiem, że wywieziono nas w pole. Najpierw wypłynelismy w morze w poszukiwaniu delfinów i nawet spotkaliśmy 3, tylko niestety trwało to 3sekundy. Pozniej udaliśmy się w kierunku wyspy i rafy. Rafa była i nawet całkiem ładna. Ale co do samego zejścia na wyspę nie byłam przekonana, czy jestem w miejscu za jakie zapłaciłam? Przed wyjazdem dużo czytałam i na nieszczęście biura wiem, że wyspa Wasini w ich wykonaniu to oszustwo. Główną atrakcją tego miejsca jest przejście drewnianą kładką nad Koralowym Ogrodem (tzw. Coral Garden). Tworzy go dziki krajobraz obumarłych koralowców przeplatanych charakterystyczną roślinnością. W czasie pory deszczowej całe to bogactwo kryje się pod wodą. Niestety żadnej kładki nie było. A na miejscu okazało się, że przewodnik wprowadza nas do wioski i każe sobie dopłacić 10$ za zwiedzanie. Oczywiście cześć grupy skorzystała, ja czując pismo nosem podziękowałam i udałam się w kierunku restauracji gdzie miał odbyć się lunch. Samo jedzenie smaczne, ale niestety wszystko podane zimne. Jakby było przygotowane z dużym wyprzedzeniem. Powrotu też nie zaliczam do udanych. Poza jedną atrakcją, jaką była możliwość popływania w małej zatoce w pięknie lazurowej i przejrzystej wodzie. Wsadzono nas do łódki, motorówki, która miała nas dostarczyć na łajbe i wywierano na nas presję o napiwek. Odniosłam wrażeni, że jak nie wrzucę 5$, to zostanę na wyspie :( Po doplynieciu na brzeg lądu, okazało się, że nasz bus, którym przyjechaliśmy jest uszkodzony i niestety musimy wracać innym. Oczywiście standart tego drugiego pozistawiał wiele do życzenia. Po pierwsze ten samochód nie powinien być dopuszczony do ruchu publicznego. Chyba nic w tym aucie nie było sprawne, a warunki w środku o zgrozo. Siedzenia nie trzymały się podłogi, wszystko się kołysało, było podarte i bez tapicerki. Do tego bus był ciasny, a nas upchano w nim jak sardynki w puszkę. Do tego Pan który tego miał dopilnować nieładnie pachniał, co nie poprawiło komfortu podróży. Po przejechaniu kilku kilometrów na moim ciele były pierwsze siniaki, ponieważ droga była wyboista, a auto w środku rozklekotane i wszystko o nas uderzało. Całe szczęście w połowie drogi przesadzono nas do busa, który dziwnym trafem był już naprawiony. Co ciekawe po przybyciu z Wasini w porcie, widziałam tego busa jak i kierowcę. Dlatego dziwne było dla mnie dlaczego każą wsiąść nam do innego. Ale ok wszystko może się popsuć. I nagle po w połowie drogi bus czeka i nas zabiera? Wszystko to było jakieś dziwne i zagmatwane. Ja wiem jedno, nie jestem osobą wymagająca i luksusow mieć nie muszę, ale jeśli ktoś płaci za wycieczkę, to przynajmniej jakieś standardy powinny być zachowane. Do tego bardzo nie lubię, gdy ktoś myśli, że turyści to debile i można robić z nich frajerów. Z doświadczenia wiem, że są turyści, którzy jadą do Keni i wcześniej nic o niej nie wiedzą, poza tym, że leży w Afryce. Ale w tym przypadku, niestety biuro prowadzące wycieczkę bardzo się pomyliło. Należę z natury do ludzi, którzy dużo czytają i mają wiedzę na temat miejsca w które się aktualnie wybieraja w podróż.
Ogólnie moja ocena to 2. A to tylko za te małe przyjemne przerywniki w podróży. Za resztę duża krecha.
Pozdrawiam
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl