Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: oceny na forum fot. - WNIOSKI :) |
autor komentarza: marianna_p |
data dodania: 2008-04-21 23:02:12 |
treść: Ok., to ja schodzę już personalnie z anet, bo to może trochę niezręcznie wyszło pomimo wszystko, także anet: przepraszam za osobiste przytyczki i ataki w poprzedniej dyskusji. Zareagowałam mocno emocjonalnie, gdy po raz kolejny zauważyłam odstające Twoje oceny od innych – w tym wypadku od moich. Ale fakt, każdy ma prawo do własnych kryteriów i oceny. Ale może nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Mam z tej dyskusji jakieś wnioski. Pomimo, że jestem nowym użytkownikiem, mam propozycje zmian: 1. oceniać mogą tylko Ci którzy pokazali swoich co najmniej 20 prac (zniweluje to problem podwójnych kont, o których czytałam i z czym się zetknęłam osobiście, np. mam parę najczęściej niskich ocen od osób–widm: bez imienia, daty urodzenia itp. i oczywiście z zerem własnych zdjęć). Będzie to nam dawało pojęcie kto nas ocenia i czym prawdopodobnie się kieruje. 2. jedna osoba nie może pokazać więcej niż 10-20 zdjęć z jednej miejscowości, wykonanych w trakcie jednego pobytu (bo można odwiedzać te same miejsca o różnych porach i zdjęcia dadzą nowy, świeży jego obraz (nie wiem czy to dałoby się jakoś zweryfikować ) – ale uniknęlibyśmy w ten sposób setnej odsłony Bayonne:)(bez urazy lapiska) no i zmusi to nas do selekcji swoich prac, a nie zalewania portalu podobnymi pracami 3. przy dawaniu odstających od innych ocen (zarówno niskich jak i wysokich) należy uzasadnić swoją ocenę – to również ograniczy ocenianie w pogoni za punktem – bezwiedne i szybkie (i tu prywatny wtręt: sama w tydzień zaliczyłam 1000 ocen :)))), ale jestem tu nowa i zżerała mnie ciekawość zobaczenia tylu nowych miejsc i zdjęć, co jest moim hobby :) w przyszłym miesiącu sądzę, nie będę już tak aktywna, gdy ochłonę :) Myślę, że wprowadzenie takich zmian, uzdrowiłoby atmosferę na forum fotograficznym i skończyłyby się żale kolejnych nowych osób, podobnych do mnie o niskie stopnie ;) ! Pozdrawiam wszystkich i dzięki za udział w dyskusji :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.