Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: oceny na forum fot. - WNIOSKI :) |
autor komentarza: brattea |
data dodania: 2008-04-22 14:44:57 |
treść: czas mija, a galeria niezmiennie budzi emocje.... - była już dyskusja na temat zmiany w systemie oceniania - wprowadzenie oceny średniej (oceniamy dwa lub trzy kryteria - np. walor podrózniczy, strona techniczna, wrazenie ogólne) - myslę, ze warto wrócić do tego pomysłu.... - wprowadzono ograniczanie do 10 zdjęc dziennie - jednak nie jest ono przestrzegane. Czy to 'coś' popsute w systemie, nieuczciwość osób wrzucających, czy specjalne wzgledy? może być i 5, ale niech to będzie przestrzegane... Co do propozycji Marianny 1. oceniać mogą tylko użytkownicy ze zdjęciami - JESTEM PRZECIW, po pierwsze - łatwo wygenerować sobie jakiekolwiek portfolio i wystawiać jedynki, po drugie: są tu konta - klony z dużą ilością zdjęć (nawet niezłych), gdzie osoba sama sobie wystawia oceny, dopisuje komentarze, a nawet sama ze sobą rozmawia... po trzecie - najwazniejsze - zdjecia są również dla odbiorców, którzy nie fotografują i oni też mają prawo oceniac zdjęcia. Jak często podkreśla się w dyskusji - nie jest to portal fotograficzny ;-) 2. "jedna osoba nie może pokazać więcej niż 10-20 zdjęć z jednej miejscowości, wykonanych w trakcie jednego pobytu" - JESTEM PRZECIW - jeśli mamy ograniczenie ilości zdjęć, nie powinniśmy ograniczać autoów tematycznie. Jeśli ktoś przynudza - można odpowiednio ocenić te 'gnioty'. Poza tym - są miejsca, które warto pokazać z wielu stron, w różnym oświetleniu. 3. uzasadnienie oceny - JESTEM ZA, ale myślę, ze powinno to nalezeć raczej do dobrego tonu, a nie być obligatoryjne. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.