Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Co zabrac ze sobą na trekking ?? |
autor komentarza: MarciaM |
data dodania: 2008-04-23 11:40:57 |
treść: Wez koniecznie cos na glowe, od slonca i krem z filtrem, a takze jakis balsam nawilzajacy. Juz po jednym dniu mialam spalona sloncem twarz, rece i strasznie sucha skore. Ja mialam kijki trekkingowe. Na pewno wez klapki pod prysznic, ale juz np sandaly turystyczne mi sie nie przydaly. Czy przechodzisz przez Thorong La? Jesli tak, to bedzie Ci potrzebny bardziej profesjonalny sprzet, tzn buty i ubranie. Jesli nie, to po himalajach w tym rejonie mozna sobie chodzic w lekkich butach trekingowych (wrecz turystycznych). Polecam Kakbeni, na nocleg, cudowna wioska i obok malownicza gora na ktora mozna wejsc:) W okolicach Jomson jest ciekawe muzeum nt Mustangu (nie ma info w przewodnikach). Ja w ogole mialam przewodnik Mapping the Tibetan World (Katan Publishing), ktory lepiej od LP opisuje te trase. I wezcie stroje kapielowe, jesli zamierzacie sie zatrzymac w goracych zrodlach, w Tatopani, tuz obok ktorych male domki do wynajecia na nocleg:) (suuuper po meczacym trekkingu:)). |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.