Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Oszustwa w Indiach
autor komentarza: Piotr-Krk
data dodania: 2017-11-21 22:42:17
treść:
Marcin Nowaczyński: kierujemy nasze kroki do budki, zakupić bilet prepaid na taxi. Cena jest super więc ładujemy bagaże i jazda do centrum.

Ja o północy skierowałem swoje kroki do miejskiego autobusu (50 INR) jadącego na Pahar Ganj. Sądzisz, że jechałem dłużej?! :D :D

Marcin Nowaczyński: Kierowca mówi, że centrum jest zamknięte

Logiczne byłoby ustalenie odległości od hotelu przy pomocy GPS. O ile wiem, usługa darmowa pod każdą szerokością geograficzną. Nie sądzę, by do hotelu było więcej niż kilometr. Gdyby jednak - była zapewne możliwość okrążenia zablokowanej ulicy. Wiedząc, że jest święto, po krótkim odpoczynku, wyszedłbym z hotelu i przyłączyłbym się do nocnej zabawy.

Marcin Nowaczyński: Po kolejnej jeździe ok 40 po slumsach jesteśmy już kompletnie zagubieni. [...] znaleźć hotel z wolnym pokojem...cena za hotel to
7500 INR

W dalszym ciągu: do orientacji w obcym mieście służy GPS. Poza tym dość powszechnie wiadomo, gdzie są tanie hotele, które mogą być alternatywą dla "niedostępnego" hotelu. W skrajnej sytuacji poprosiłbym o kurs na Pahar Ganj.

Marcin Nowaczyński: Odpowiedź rozwiewa nasze podejrzenia co do przekrętu... w centrum nic się nie działo ostatniej nocy, a bramki które napotkaliśmy na ulicy o niczym nie świadczyły...

No, cóż. Straciłeś kasę, ale zyskałeś nowe doświadczenie.

tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl