Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Podróż z Sihanoukville do Bangkoku- jak? |
| autor komentarza: marcur |
| data dodania: 2017-12-10 21:00:24 |
| treść: Hej. Nie wiem czy już jesteś po podróży, czy jeszcze przed. Wracałem tą trasą dwa razy. Po raz pierwszy nie było problemów. Ale w zeszłym roku trafiliśmy na chiński nowy rok i na granicy był tłok. Spędziliśmy tam kilka godzin i cała podróż wyglądała koszmarnie. Bilety są łączone. Dowożą Cię do granicy i potem musisz przejść przez granice i po tajskiej stronie dotrzeć do autobusu. Kupiliśmy bilety na nocny autobus, co jest dosyć wygodne bo przesypiasz część podróży. Z tym, że teraz myślę, że chyba nie warto kupować tych łączonych biletów, bo okazało się, że po tajskiej stronie były problemy. Rozważ zakup czegoś do granicy i potem może jakoś to ogarniesz lepiej? Cała podróż trwała o jakieś 8h dłużej niż zakładaliśmy. Miejsca stojące od granicy. Nie planujcie niczego na styk z wylotem. Bezpieczniej mieć w zanadrzu nocleg w BKK. Myślę, że teraz kupiłbym bilet nocny do granicy i po przejściu raczej bym szukał busa. Po prostu mieliśmy grupką ok. 20 osób problem z wyegzekwowaniem tego aby wsiąść do autobusu bo niby "nasz" przewoźnik nie dogadał sie z tajskim. Nikt się nami nie zainteresował. Było mało ciekawie. Pierwszy raz mieliśmy bilet do granicy i potem złapaliśmy busa. Było bezproblemowo i nieco drożej. Pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.