Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Pierwszy raz indywidualnie - co koniecznie zwiedzić, zobaczyć. Gdzie wypocząć |
| autor komentarza: gp1959 |
| data dodania: 2017-12-20 10:19:32 |
| treść: >Samochodu na Kubie nigdy nie wypożyczaliśmy, jest to dość droga impreza, a > do tego trzeba go pilnować, drogi są kiepskie, a w razie poważniejszego wypadku mogą >zmusić do pozostania na Kubie do wyjaśnienia sprawy (kilka spraw dość dokładnie >opisały gazety). > >Natomiast wypożyczenie samochodu (taksówki) z kierowcą prawie tyle samo kosztuje i >automatycznie odpada masa potencjalnych problemów. A jeżeli kierowca zna angielski, >to macie od razu przewodnika-parę lat temu wypożyczyliśmy na cały dzień taksówkę z >kierowcą i zwiedziliśmy Holguin i Gibara-kierowca był b. profesorem uniwersyteckim >języka angielskiego! Ale oczywiście dużo ludzi wypożycza i nie ma żadnych >problemów-to jest indywidualna sprawa. > >Z miast proponowałbym też zwiedzenie Camaguey (zamiast np. Cienfuegos). > >O wycieczkach na Kubę napisałem 9 dość detalicznych blogów, >http://ontario-nature-polish.blogspot.ca/ . > > Panie Jacku, czytam informacje na wskazanym blogu "jak lecą" także dotyczące Kanady. Jest bardzo dużo informacji. Mam pytania: Nie znalazłem nigdzie opisu Doliny cukrowej ani wycieczki do Topes de Collantes ? Opisuje Pan (11 podróż) hotel Club Amigo Costasur? Rzeczywiście brak basenu? Pytam bo wyczytałem, że zimą (styczeń) cieplej jest na południowym wybrzeżu więc tam zrobilibyśmy sobie "wypoczynek" |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.