Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Preah Vihear, Sambor Prei Kuk, Koh Ker |
| autor komentarza: cccq |
| data dodania: 2017-12-30 14:08:53 |
| treść: >Witam! > >Wybieram się do Azji na troszkę dłużej niż miesiąc. W dniach 18-25 grudnia będziemy z >przyjaciółką z Tajlandii w Siem Reap. Mam kontakt z przyzwoitym kierowcą tuk tuka - w >zeszłym roku podczas pierwszego pobytu w Kambodży i standardowych Big and Small >Circle nie zawiodłem się ani razu na tej osobie - bez większych obaw mogłem zostawić >część nieporęcznych klamotów podczas eksploracji. Dodatkowe atuty: umiejętność >posługiwania się językiem angielskim przez tą osobę, elastyczność (Kim "na trasie" od >rana oceniał w jaką stronę "pójdzie" ruch wielkich autobusów z turystami przez co na >kolanie mogliśmy modyfikować plan zmieniając kolejność odwiedzanych miejsc). > >W tym roku mój khmerski przyjaciel zaproponował mi miejsca, które wypisałem w tytule: >Preah Vihear, Sambor Prei Kuk i Koh Ker.Z tego co się zdążyłem zorientować Phreah >Vihear i tak raczej mi odpadnie z tego powodu, że Tajowie nie mają tam wstępu (może i >lepiej bo masakrycznie daleko biorąc pod uwagę stan większości dróg w Kambodży). > >Chciałbym zaczerpnąć opinii osób, które miały możliwość odwiedzić wymienione miejsca. >Najbardziej interesuje mnie Sambor Prei Kuk, bo informacje w sieci na temat tego >miejsca są raczej lakoniczne w przeciwieństwie do materiałów podkreślających >znaczenie Koh Ker. Ewentualnie jeśli ktoś wybiera się w tym samym terminie do >Kambodży i będzie to konkretnie Siem Reap to myślę, że jest opcja przyjęcia "na >pokład" tuk tuka i zbicie kosztów. Poza wymienionymi miejscami Big i Small Circle >także w tym roku z racji tego, że znajoma z Tajlandii nie miała jeszcze okazji być w >Kambodży. HEj hej, Chétnie wezmé namiar na Twojego Kima :) Bede w Kambodzy od 7 Stycznia :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.