Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: SZALONY MEKSYK - szukam porady... i chętnych! |
| autor komentarza: AlkaAlka |
| data dodania: 2018-01-20 17:04:24 |
| treść: Cześć ;) Wybieram się do Meksyku i poszukuję i porady i ... może ludzi chętnych, aby dołączyć ;) ? Kiedyś szukałam tu osób chętnych na wyjazd, ale nie znalazłam, więc zobaczymy czy tym razem będzie inaczej. Planuję wybrać się na 2tyg. do Meksyku w marcu, ale moje pytanie pierwsze - czy to dobry miesiąc? Zależy mi na ciągłym gorącu, wręcz upale :)) Czy lepiej poczekać z wyjazdem do kwietnia? interesuje mnie głównie Półwysep Jukatan oraz kusi mnie wypad do Oaxaca (wodospad Hierve el Acqa). Trochę plaży, odpoczynku, drinków, tańczenia, trochę jeżdżenia i zwiedzania, przyglądania się lokalnym zwyczajom, ludziom. Nie lubię podróżować od zabytku do zabytku, wolę się czasem zatrzymać i usiąść dłużej w jednym miejscu i pogadać z lokalnymi, porobić zdjęcia. Mam jedną osobę chętną, która posiada prawo jazdy międzynarodowe, więc planujemy wynająć na pewien czas auto. Może ktoś chciałby się przyłączyć? Będzie fajnie, wesoło i... taniej ;)) ! Będziemy zwiedzać, tańczyć, rozmawiać z ludźmi! Wspomnę, że my nie mamy jeszcze 30 ;) choć wiek nie jest taki ważny! Powiedzcie czy macie sprawdzone jakieś noclegi w Tulum/Cancun/Meridzie? Oraz czy ktoś był w Hierve el Acqua i może coś nam na ten temat powiedzieć? Jak najłatwiej się tam dostać- autem/samolotem z Cancun. Czy w okolicy są jakieś sprawdzone noclegi? A teraz zadam dość dziwne pytanie... JEDZENIE. CO Z JEDZENIEM? Czy to prawda, że do Meksyku nie można przywozić jedzenia? Choruję niestety trochę i mam silne nietolerancje pokarmowe i (nie, w moim przypadku to nie jest moda!) nie mogę jeść tego (o zgrozo!) modnego glutenu :( Jak w Meksyku wygląda kwestia jedzenia bezglutenowego (wiem, po tym pytaniu pewnie nikt ze mną nie zechce jechać)? Czy łatwo dostępne są jakieś produkty po prostu kukurydziane etc? Dzięki z góry za odpowiedź. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.