Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: SZALONY MEKSYK - szukam porady... i chętnych! |
| autor komentarza: TROPEMatiego.pl |
| data dodania: 2018-01-22 14:27:21 |
| treść: Cześć Myślę, że może być ciepło w marcu, ale skoro bardzo lubisz ciepło, to może późniejszy termin byłby dla Ciebie lepszy. Ja tam byłem w kwietniu i dla mnie było wystarczająco gorąco. Z tym, że moja tolerancja na upały kończy się przy 30-stu stopniach :-). Najcieplej to na pewno latem. Jedzenie Do Meksyku przywiozłem trzy produkty spożywcze: wódka, czekolada, pierogi ruskie. Na lotnisku skonfiskowali mi .... pierogi :-). Celnik coś mówił, że nie wolno, bo w składzie jest ser, itp. Może faktycznie tak jest, a może chciał sobie coś przekąsić :-). Hierve del Agua - piękne miejsce i świetny wybór. Dojazd tam nie jest aż tak banalny. W tamtej okolicy zatrzymałem się w jednym z hosteli w centru Oaxaca. Mieli tam rozpisane instrukcje po angielsku jak i gdzie się dostać w różne ciekawe miejsca. Podróż do Hierve del Agua była ciekawa: najpierw autobus z odpowiedniego przystanku, potem taksówka, potem transport na pace jakiegoś pickupa, później troszkę na piechotę i byliśmy na miejscu :-). Noclegi. Spałem z reguły w hostelach, które nie były zbyt drogie i miały więcej niż mnie gwiazdek. Zawsze było spoko, może czasem trochę dalej od centrum. Cancun: takie amerykańskie miasto na wakacje. Mało tam prawdziwego Meksyku. Spałem tam w pewnym opuszczonym domu, więc w kwestiach noclegu tutaj nie pomogę. Na pewno jest dużo wielkich hoteli z basen w stylu all inclusive. Tulum: sporo fajnych hosteli, wystarczy wybrać jeden i będzie ok :-) Merida: ja spałem w hostelu w samym Zócalo (czyli tamtejszy Rynek), było spoko. Sporo informacji możesz znaleźć na moim blogu: www.TROPEMatiego.pl Na bieżąco dorzucam posty na temat kolejnych miejsc. Na tem moment znajdziesz tam info o Cancun, Tulum (i inne miejscowości w tamtej okolicy), Merida, Oaxaca, itd. Niestety, jeszcze nie zdążyłem napisać o Hierve del Agua. Gdybyś potrzebowała szczegółowych informacji na temat noclegów bądź transportu to pisz do mnie na maila. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.