Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: warto podrózować:) |
autor komentarza: Tabita* |
data dodania: 2008-05-03 18:19:08 |
treść: Witam Ostatnio tak się zastanawiałam: co nam dają nasze podróże? Czego uczą i o co wzbogacają nasze życie? Odpowiedzi na te pytania pewnie można by znaleźć w literaturze. Ale z drugiej strony czemu by nie wyciągnąć wniosków z własnych podróży. Ja np. razem z koleżankami w ubiegłe ferie zimowe starałyśmy się zdobyć Babią Górę w Beskidzie Żywieckim. Był to dla nas prawdziwy wyczyn ze względu na śnieżyce, brak odpowiedniego sprzętu i bardzo ograniczone fundusze. Brnęłyśmy w śniegu po pas z 60l plecakami, na zmianę przecierając kolejny odcinek szlaku. Było ciężko i gdyby nie nasza determinacja oraz współpraca- nie zdobyłybyśmy tej góry. Co mi dała ta wyprawa? M.in. satysfakcje ze zdobycia tego szczytu. Nauczyła mnie współpracy i umiejętności radzenia sobie w każdej sytuacji. Wymagała od nas przezwyciężenia własnych słabości. Wyprawa umocniła naszą przyjaźń. A przecierając szlak czułyśmy się jak odkrywcy. A czym dla Was są podróż? Co Wam dały? Innym słowy: dlaczego warto według Was podróżować? |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.