Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Sprawdzony organizator safari - KENIA |
autor komentarza: Awegiel |
data dodania: 2018-03-04 12:23:46 |
treść: Organizowałem safari dla 15-osobowej grupy studentów do Masai Mara. Zdecydowanie polecam Australken (www.australken.com). Całość przebiegła wzorcowo. Zależało nam na niskobudżetowej wersji. Jechaliśmy w 3 samochody po 5 osób, nocleg w znakomitym campie blisko bramy parku. Realizacja całości była powyżej naszych oczekiwań. Szczególnie dobrze zorganizowany był przejazd po samym parku z bardzo doświadczonymi kierowcami-przewodnikami (pierwszy dzień popołudnie i wieczór, drugi cały i trzeci poranny). Cena $330 (w tym dwie opłaty za wjazd dp parku po $80 każda). Inne parki są tańsze. Dodatkowo w cenie dostaliśmy odbiór z lotniska. Polecani na tym forum Franco Kilonzo i Rico Mwagovi nie byli w stanie zaoferować takiej ceny. Początkowo organizatorem miał być Franco, z którym dobiliśmy targu. Po miesiącu, gdy już mieliśmy dograne bilety lotnicze i ustalony budżet wyjazdu, okazało się że Franco się "pomylił" i cena nagle wzrosła o $100. Wtedy zmieniłem organizatora na Australken i to był naprawdę dobry wybór. Nie wiem czy oni też organizują wyjazdy z Mombasy, czy tylko z Nairobi. Ale samolot z Mombasa-Nairobi kosztuje ok. 180 zł, a autobus poniżej 50 zł. Masai Mara wart jest swojej ceny, chociaż kilka lat wcześniej opłaty były znacznie niższe. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.