Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Malaria-historia choroby |
| autor komentarza: paweł.p |
| data dodania: 2018-05-17 18:55:25 |
| treść: Dominik ja nie deprecjonuję Twojego podejścia do sprawy, ani z nim nie dyskutuję. Swój ciekawy wywód rozpocząłeś od słowa "zastanawiam się" - rozumiem, że było to trochę retoryczne pytanie, ale mimo to postanowiłem zaprezentować swój pogląd na zagadnienie. Przed tym postem zrobiłem sobie mały research w przedmiotowej sprawie i wynika z niego, że nie jest to taka błaha sprawa jakby mogło się wydawać wnioskując po tym, że we wszystkich przypadkach które przytoczyłeś leczenie odbywało się z sukcesem i bez komplikacji. Z danych UNICEF i WHO wynika, że co roku na malarię umiera ponad milion! osób, a według WHO malaria jest trzecią, po HIV i gruźlicy najbardziej zakaźną chorobą na świecie. W 2016 roku na świecie było 216 milionów zarażonych osób. Natomiast Lancet podaje, że dane WHO są zaniżone, zarówno co do śmiertelności jak i ilości zarażonych - w niektórych regionach nawet dwukrotnie. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.