Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Plan na 7 dni. Ktoś powie czy realny ? |
| autor komentarza: Yakin |
| data dodania: 2018-06-05 20:02:49 |
| treść: >Dziękuje za podpowiedź :) a czy może ten Plan jest bardziej realny ? >Właśnie zależy mi na stolicy, i muszę jakoś pogodzić Ushguli, Batumi i Tbilisi. >nie mówiąc już o kanionach. > >Przylatuje do Kutaisi 4 września oko 23:00- zakwaterowanie >dzień 1- miasto-jaskinia-Mestia - nocleg w Mestii >dzień 2 - Mestia - Ushguli *- Mestia >dzień 3 - Wyjazd z Mestii do Batumi ( nocleg w Batumi) >dzień 4- relaks-zwiedzanie- wieczorny pociąg do Tbilisi >dzień 5 - zwiedzanie Tbilisi - nocleg >dzień 6 i 7 brak pomysłu... > >* jaka jest szansa ze znajdę ludzi do Ushguli zeby jechać autem ? >albo czy dojade marszrutka ? > >No i czy teraz jest to do zrealizowania.? szkoda mi tych kanionów :( > >I co robić ostatnie dwa dni ? > >Proszę o odpowiedź ! ! :) Gdybyście wynajęli samochód na pierwszy dzień, to wtedy jest opcja zrobienia jednego dnia jaskini i kanionów jeśli zaczniecie z samego rana. I wtedy możliwości są dwie. Albo nocna marszrutka do Mestii, ale wtedy jesteście umordowani i do tego nie wiem, czy w tej chwili nocne marszrutki jeżdżą na tej trasie. Druga (i ja bym tak zrobił), to nocleg w Kutaisi i pojechanie rano pierwszą marszrutką do Mestii. Wtedy bylibyście tam między 12-14 i mielibyście jeszcze pół dnia na zwiedzenie miasteczka i zamówienie transportu do Ushguli. Wynajmowanie samochodu na tą trasę wg mnie nie ma sensu. Codziennie rano odjeżdżają z rynku busy i terenówki z turystami. Ja polecam zamówić miejsca do Ushguli w restauracji Laila na rynku. Mają terenowego busa, dzięki czemu jedzie się krócej niż zwykłym busem, a jest taniej niż terenówką. Czwarty dzień, to jazda z Mestii do Batumi, ale tu też lepiej wcześniej zarezerwować miejsca (pytajcie w knajpach na rynku, choć jest tam też kasa biletowa), bo z tego co pamiętam, to jest tylko jedna taka marszrutka o 9 rano. W ten sposób mamy załatwione dni 1-4. Dzień 5 to Batumi i powrót nocnym pociągiem do Tbilisi. Dzień 6 to zwiedzanie Mchcety i Tbilisi. Dzień 7 rano bym jeszcze przeznaczył na Tbilisi, a potem powrót do Kutaisi i samolot. Bo z tego co pamiętam, to 7 dnia wylatujecie. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.