Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: szczepienia przed Nepalem |
| autor komentarza: Yakin |
| data dodania: 2018-06-06 11:57:01 |
| treść: >Witam. Planujemy się wybrać na trekking do Nepalu. Jak wygląda kwestia szczepień? >Mogę prosić o jakieś informacje z waszych doświadczeń w tym zakresie? >Pozdrawiam > Nie ma żadnych obowiązkowych. Ale większość osób przed wyjazdami do Azji szczepi się na WZW A+B, dur brzuszny i tężec. Jeśli macie takie szczepienia, to wg mnie reszta jest kompletnie zbędna. Część osób nie szczepi się wcale. Ale na trekingach zdarzają się urazy, różnie też różne osoby reagują na zmianę flory bakteryjnej. Ja osobiście te wyżej wymienione szczepienia zrobiłem, bo WZW szczepi się raz na całe życie, tężec na 10 lat, więc robi się to raz i na długo jest spokój. Tylko dur brzuszny trzeba ponawiać co trzy lata. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.