Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Dwa tygodnie samochodem w Rumunii |
autor komentarza: Misiorek |
data dodania: 2018-06-26 12:06:33 |
treść: Hej, rozumiem, że czas jaki chcesz przeznaczyć na wszystkie te miejsca to 2 tygodnie? Jeśli tak to obawiam się, że odrobinę mało tego czasu, chyba, że po łebkach objechać tylko....:-) Nawiązując do obydwu wodospadów o których piszesz, nie są one daleko od drogi, właściwie będziesz je widział już z samochodu....:-) Heroes' Cross on Caraiman - obecnie Rumunii odblokowali (jakoś na przełomie chyba 2015/16 roku) nową trasę widokową (coś na kształt Transalpiny i Transfogarskiej) - mianowicie TRANSBUCEGI - droga z Sinaia nr 71 później w drogę 713 i do samego końca jedziesz - zdaje się, że już pod same Babele i Sfinksa - być może nawet dalej (do tego miejsca spokojnie dojedzie każdy samochód) - dalej nie wiem jak to wygląda, jednak z tego miejsca masz około 5 km na piechotę do Krzyża, a widoki po drodze super. Jeśli chodzi obwodnicę Bukaresztu - to w 2016 roku była w wielkim remoncie i masakrycznie się nią jechało, czy już ją zrobili, nie wiem. Wydaje mi się jednak, że lepiej mimo wszystko jechać przez miasto i zahaczyć o parlament z zewnątrz - robi wrażenie. Sama wycieczka na pewno będzie ciekawa, tylko jak pisałem na wstępie, nie wiem czy czasowo się wyrobisz...:-) Pozdrawiam. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.