Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Jaką trasę wybrac na zachodzie USA |
autor komentarza: jarczap |
data dodania: 2008-05-13 12:28:05 |
treść: Witam ponownie Kolega dostał wizę więc jedziemy!! Szukam cały czas jeszcze 1-2 osob ale w ostateczności jedziemy we dwóch i mam ostatnie kilka pytan?? Lecimy prawdopoddobnie 29 maj a wracamy 27 czerwiec, wiec 26 dni tam na miejscu,niby troche jest i niby nie tak wiele? Prawdopodobnie polecimy do SF Anie do LA gdyz , jak poki co bilet do SF jest o jakies 300 zeta tańszy, wiec na drodze nie leży:) Pytanie w zwiazku z tym: 1. Jak najlepeij pojechac, jaką trase obrac , żeby sie bezsensownie nie najeździć bo jeżdzenia to i tak będzie polowa wyjazdu... chcemy zobaczyć bardzo dużo, byc może za dużo, więc ewentualnie z czego zrezygnowac , choc najchetniej nie rezygnowałbym, z niczego,a co chce zobaczyć : LA,SF, Las Vegas, jak starczy czasu to może San Diego ale niekoniecznie gdyż po drodze z LA do SF bedzie Santa Barbara i Santa Monica wiec moze wystarczy tych klimatów...?:) Jeśli chodzi o parki to sporo tego jest Yosemite, Sekwoja, Death Valley, Jezioro Taohe, Yellowston z Grand Teton, Moab , Arches, Canyonlands, Zion albo Bryce(moze obydwa), Canion Colorado i jezioro Powella, Rezerwat Indian Navajo z Monument Valley i tam gdzies w pobliżu podobno jest i bardzo polecany Antelope i ewentualnie Shoehors Bend, ale to zakole rzeki to ewentualni etylko przy okazji i dalej przez Pustynie Mojave do Las Vegas i La np. Opccji przejazdu tej trasy jest kilka tak na moje oko, ale jak to zrobic żeby tak jak wspomniałem ni e krecić daremnie??/ Ja widze to w ten sposob ze np zavczynając czy z SF czy to z La todojechac wybrzezem z jednego do drugiego, podobno rewelacyjne widoki i np po dojechaniu do LA jadąc znów w góre przez yosemite i Sekwoja do Taohe i pozniej az (na mapie wyglada to na ładny hektar) do Yellowston, tam z dwa dni w parku i przez grand Teton dokad da sie dojechać na noc, salt Lake City chyab tylko przejazdem i na noc do Moab. Moab chce potraktowac jako miejsce wypadowe do Archces i Canyonlands i znów wroćic na noc do Moaba, gdyż ponoć bardzo klimatyczne miejsce:) i pozniej mam dylemat jak wypadałoby o te naturalne mosty zachaczyc jezioro powella no i jeden chcoaiaz z kanionów Bryce lub Zion, pozniej zrobic Canion i od poludniowej strony i Monumen tValley i reszte tam skupiona atrakcji i potem chyba ciąc na Las Vegas,a Las Vegas to tez ni ewiem zbytnio czy prze ten parki drzew jozuego w kierunku LA ale zostaje mi Death Valley jeszcze. Tak więc prosze tu o jakieś konkretne w miare możłiwości wskazówki no i rade skad lepiej zacząc z LA czy z SF, bo jeśli to ma duży wpływ na trase to mozę lepiej zapłacic te 300 zeta wiecej za bilet i leciec do LA??? 2. drugie pytanko to jaki wozek jak najbardziej ekonomiczny polecacie,j akby nikt sie nie zglosil , to biero po uwage ze przy dwoch osobach jakies pojedyncze nocki w aucie kimanko, ale to się jeszcze zobaczy? Będe wdzieczny za wszelkie sugestie i rady Pozdro Jarek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.