Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Najciekawsze świątynie w Angkor Wat |
| autor komentarza: nitkaska |
| data dodania: 2018-08-04 12:36:04 |
| treść: >Cześć :) > >Jeśli chodzi o Wietnam to tylko byłem tylko na południu Sajgon i delta. Przyczyna >prozaiczna i podobna do Twojej - listopad i grudzień to niezbyt fortunny termin na >północną część Wietnamu. W sumie trasę Tajlandia-Kambodża-Wietnam zrobiłem dwukrotnie >(raz od strony Wietnamu i raz od strony Tajlandii). > >Jeśli chodzi o pogodę w końcu grudnia w Kambodży jest przyjemnie - jedynym lepszym >terminem wg mnie jest chyba tylko listopad bo wtedy i mniej ludzi, i niższe ceny, i >dodatkowo można załapać się na fajny Water Festival - to rewelacyjnie prezentuje się >w Phnom Penh bo wtedy na Mekongu można obserwować wyścigi tradycyjnych bardzo długich >łodzi (osady grubo powyżej 40 osób) reprezentujących każdą z prowincji. > >Pytanie dodatkowe - jak i czy musisz wracać z Siem Reap do Sajgonu bo jeśli to będzie >autobus / bus to przejazd zajmie lekko licząc 12 godzin. Dodatkowo będzie to >oznaczało droższą wietnamską wizę. I gdzie potem ten snorkeling? W Sajgonie jeśli nie >będzie chciało Ci się chodzić polecam zainstalować aplikację Grab. Coś jak Uber ale >na motocykle - bardzo się sprawdza. Jeśli chcesz pochodzić to polecam Here We Go i >pobrać mapy dla Wietnamu. Wtedy masz dostęp do nawigacji offline - mapy prezentują >się świetnie (zawierają nawet zarysy budynków). > > > > No niestety, z Siem Reap musimy wrócić do Sajgonu, ponieważ i tak czeka nas Wietnam po Angkor. Do Pl wracamy z Hanoi. Sugestia z GRAB super, skorzystam. Here mam, mapy wgram :) Odpocząć planowałam może na Cua Dai (to pomiędzy Da Nang a Hoi An), albo na Lang Co (bliżej Hue). Ale mówiąc szczerze miejsca jeszcze nie wybrałam, musze poczytać i poszperać w necie co jest najmniej zatłoczone i gdzie będzie przyzwoity snorkeling. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.