Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Jakie ceny paliw na Ukrainie
autor komentarza: szpak
data dodania: 2018-08-20 11:58:20
treść:
Witam, ceny paliwa na Ukrainie wahają się różnie może to być na wet kilka hrywien najdroższa ale moim zdaniem najlepsza stacja to WOG tu ceny paliwa na dzień dzisiejszy wyglądają tak PB-95 to koszt 31,45 UAH,,95 MUSTANG -32,45UAH, 100 MUSTANG - 34,95 UAH, LPG- 14.55 UAH, ON-28,95 UAH, ON Mustang+ -29,95 UAH,. Nie jest to prawdą że czym dalej od granicy to paliwo jest tańsze, zależy to od rodzaju stacji, ja na Ukrainie w czerwcu widziałem na stacji cenę paliwa PB95 po 22,05 UAH ale stacja jak za króla świeczka. Co do mandatów to na dzień dzisiejszy za przekroczenie prędkości o 30 km mandat wynosi chyba około 400UAH, natomiast rozmowa przez telefon lub nie przepisowe wyprzedzanie to chyba kwota 0koło 400-500 UAH, nie zatrzymanie się na czerwonym świetle od 410 do 510UAH, lecz co do mandatów to te kwoty mogły ulec zmianie, jakoś zawsze udawało mi się np. ostatnio nie zatrzymałem się przed znakiem STOP tylko za znakiem pomarudzili ale dali pouczenie. Dzisiejsza Ukraińska Policja to nie to samo co poprzednia milicja, teraz możesz sobie pogadać z policjantem , nie zatrzymują za byle co teraz to musisz popełnić wykroczenie, zdarza się za zatrzymają ale zapytają się dokąd jedziesz czy nie jesteś zmęczony czy masz wszystkie dokumenty. Na pewno musisz uważać na radary są to takie kamerki które wiszą na słupach przy drogach i mierzą prędkość. Co do dróg to uważaj, na Ukrainie już parę miesięcy rozpoczął się remont dróg jest to akcja ogólno ukraińska i co chwila na drodze spotkasz robotników, ale są jeszcze miejsca gdzie nie wiedzą jak wygląda asfalt. Co do papierosów to tanie żółte camele kosztują około 35 UAH. Ja teraz 25 sierpnia śmigam ponownie na Ukrainę samochodem, w czerwcu wróciliśmy z wojaży po Ukrainie motocyklami około 5.000 km Pozdrawiam i miłego wypadu
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl