Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Jakie ceny paliw na Ukrainie | 
| autor komentarza: Markus12 | 
| data dodania: 2018-08-21 00:06:10 | 
| treść: >Witam, ceny paliwa na Ukrainie wahają się różnie może to być na wet kilka hrywien >najdroższa ale moim zdaniem najlepsza stacja to WOG tu ceny paliwa na dzień >dzisiejszy wyglądają tak PB-95 to koszt 31,45 UAH,,95 MUSTANG -32,45UAH, 100 MUSTANG >- 34,95 UAH, LPG- 14.55 UAH, ON-28,95 UAH, ON Mustang+ -29,95 UAH,. Nie jest to >prawdą że czym dalej od granicy to paliwo jest tańsze, zależy to od rodzaju stacji, >ja na Ukrainie w czerwcu widziałem na stacji cenę paliwa PB95 po 22,05 UAH ale stacja >jak za króla świeczka. Co do mandatów to na dzień dzisiejszy za przekroczenie >prędkości o 30 km mandat wynosi chyba około 400UAH, natomiast rozmowa przez telefon >lub nie przepisowe wyprzedzanie to chyba kwota 0koło 400-500 UAH, nie zatrzymanie się >na czerwonym świetle od 410 do 510UAH, lecz co do mandatów to te kwoty mogły ulec >zmianie, jakoś zawsze udawało mi się np. ostatnio nie zatrzymałem się przed znakiem >STOP tylko za znakiem pomarudzili ale dali pouczenie. Dzisiejsza Ukraińska Policja to >nie to samo co poprzednia milicja, teraz możesz sobie pogadać z policjantem , nie >zatrzymują za byle co teraz to musisz popełnić wykroczenie, zdarza się za zatrzymają >ale zapytają się dokąd jedziesz czy nie jesteś zmęczony czy masz wszystkie dokumenty. >Na pewno musisz uważać na radary są to takie kamerki które wiszą na słupach przy >drogach i mierzą prędkość. Co do dróg to uważaj, na Ukrainie już parę miesięcy >rozpoczął się remont dróg jest to akcja ogólno ukraińska i co chwila na drodze >spotkasz robotników, ale są jeszcze miejsca gdzie nie wiedzą jak wygląda asfalt. Co >do papierosów to tanie żółte camele kosztują około 35 UAH. Ja teraz 25 sierpnia >śmigam ponownie na Ukrainę samochodem, w czerwcu wróciliśmy z wojaży po Ukrainie >motocyklami około 5.000 km Pozdrawiam i miłego wypadu | 
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.