Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Termin wyjazdu |
| autor komentarza: [fb] Krzysztof Tomaszewski |
| data dodania: 2018-08-31 09:28:20 |
| treść: Cześć globtroterzy :) Chciałbym w tym roku zobaczyć trochę z bliska Indonezję. Niestety jedynym możliwym terminem gdzie mam szansę na więcej wolnego jest grudzień - styczeń. Trochę poczytałem w internetach i wychodzi na to, że to niezbyt fortunny czas na takie eskapady. Wstępnie prawie definitywnie porzuciłem myśl o rozpoczęciu przygody na Jawie - planowałem standardową wydeptaną ścieżkę: Yogyakarta / Cemoro Lawang / Banyuwangi. Doczytałem, że jeśli chodzi o deszcze w Indonezji to Jawa jest liderem względem pozostałych uczęszczanych wysp w tym terminie a o widoku Bromo podczas wschodu słońca można sobie jedynie pomarzyć. Pozostaje start z Densapar i odbierane dwojako Bali i bliskie wyspy (archipelag Gili, Lombok) i bardzo wychwalane Flores. Chciałbym się dowiedzieć (najlepiej od osób, które na własnej skórze doświadczyły Indonezji w grudniu) czy pogoda jest bardzo uciążliwa (ciula żabami nonstop) i loteryjna i lepiej dać sobie spokój w ogóle z wyjazdem czy może jest inaczej. pozdrawiam Chris |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.