Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Wstępne przymiarki do Etiopii |
| autor komentarza: nitkaska |
| data dodania: 2018-09-13 21:31:43 |
| treść: >Cześć >na razie to wstępne przymiarki ale nakierowane na wyprawę w styczniu 2019 lub pod >koniec tego roku. >Lużno myślę na razie o tym,żeby północ zwiedzić samemu i potem z addis wziąć geshawa >przewodnika do doliny Omo. >Chciałbym ominąć Axum bo muszę zrezygnować z czegoś. >Planuję bardzo wstępnie samolotami:Lalibella,Gender wraz z lokalnymi atrakcjami(które >najważniejsze:Góry Siemen,Lake Tana etc),potem powrót samolotem do Addis i Dolina >Omo. >Myślałem o Harar ale nie wiem czy aż tak warto? >Proszę o wszelkie sugestie.Uwielbiam planować:):):) >Na razie mam plany na 2018(Kuba i Hiszpania) ale czas już pomyśleć o czymś >"grubszym"/ >Czas jaki mam na Etiopię to ok 17 dni na całość.Przemieszczanie na północy >samolotami. >Pozd Z Axum ja zrezygnowałam. Za to Harrar koniecznie - zaplanowałam i nie żałuję, świetne miasto z wyjątkowym klimatem. 17 dni na Etiopię to jak dla mnie trochę za mało, sama Omo to 10 dni, żeby nie zrobić jej po łebkach. Ja miałam 18 dni i poza Omo odwiedziliśmy jedynie Harrar i Lalibelę. Co prawda nie mieliśmy lotów wewnętrznych, ale nawet z lotami myśę, że 17 dni na taki szeroki plan to mało. Mieliśmy mieć lot Addis - Lalibela, ale na miejscu okazało się, że etiopskie linie wprowadziły zasadę, iż z promocyjnych cen na loty wewnętrzne mogą skorzustać tylko ci, którzy do Etiopii przylecieli tymi właśnie etiopskimi liniami. Dla pozostałych cena na ten krótki lot wynosiła po przeliczeniu prawie 2 000,- Całą swoją wyprawę do Etiopii, właściwie plan podróży opisałam tu: http://takemytrip.pl/plan-podrozy-25-etiopia-afryka |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.