Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Madagaskar |
| autor komentarza: Anja Ficia |
| data dodania: 2018-11-29 16:13:57 |
| treść: Byłam na Madagaskarze w styczniu 2017 roku przez 2 tygodnie. Niestety za duży kraj i nie udało mi się objechać całego ze względu na czas i problemy z przejazdem przez niektóre rejony. Zaliczyłam dużą część wyspy poniżej Antananarivo, całe dwa tygodnie bardzo intensywnie jednak na północ nie dojechałam. Mogę odpowiedzieć na wszelkie pytania i podpowiedzieć coś. Odpowiadając na powyższe pytania to ja leciałam do stolicy z przesiadką w Kenii. Lotów szukałam w różnych wyszukiwarkach i w sumie wyszło mnie 3300 zł za lot. Sczepienia obowiązkowe to żółta febra, dodatkowo zaszczepiłam się jeszcze na tężec, błonnicę i dur brzuszny, które to są zalecane. Szczepienia wyniosły ponad 600 zł i można je zrobić w każdym mieście po wcześniejszym umówieniu się. Robiłam je jakoś 2 tygodnie przed wylotem. Na miejscu polecam wynajęcie miejscowego Drivera rdzennego Malgasza, który pokazał nam wyspę od "zaplecza". Trzeba jednak uważać bo naciągaczy jest bardzo wielu. Już pod lotniskiem czekają tłumy przewodników i ciągną wręcz na siłę do swoich aut, są bardzo natrętni. Jeżeli chcesz mogę polecić Ci mojego przewodnika Herego, który był bardzo uczciwy i pomocny i z którym do dziś mam kontakt. Czekam na pytania. Pozdrawiam. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.