Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: [GlobAdmin] o galerii zdjęc |
autor komentarza: tintin |
data dodania: 2008-05-27 21:57:55 |
treść: witam dlaczego oceniłem ponad 3000 zdjęć, jeśli z założenia chcę zlikwidować oceny? otóż dlatego, że w dalszym ciągu są ludzie, którzy wystawiają po kilkanaście lub kilkadziesiąt zdjęć dziennie z czego większość to "miernota" jak oglądam po raz piętnasty czy dwudziesty zdjęcie jednej rodziny goryli w dodatku bez specjalnego klimatu to mam chęć wystawienia samych 2 wszystkim fotkom dając do myślenia wystawiającemu. wracając do "obowiązku" wypełnienia rubryki sprzęt fotograficzny to chyba trochę przesadnie Tommy dostał tej wysypki. skoro Admin pomyślał o takiej pozycji to miała ona do czegoś służyć. ja nie traktuję jej jako pewnik do zakupu konkretnego aparatu tylko dlatego, że pan X zrobił nim super fotkę. raczej ma ona pokazywać nam właśnie, że można zrobić tanim sprzętem także dobre zdjęcie. dodatkowo owszem, chętni do zakupu nowego aparatu mogliby wziąć pod uwagę, że taki czy inny aparat mimo iż jest znany i drogi wcale nie robi dobrych jakościowo zdjęć. czy wpisanie nazwy i modelu aparatu jest aż tak wielkim problemem? mam nadzieję, że nie i nikt z tego powodu nie będzie dostawał wysypki. co do komentowania zdjęć to myślę, że te które są warte mojej uwagi i zatrzymania się na dłużej nie pozostają bez nich. jednak nie zamierzam komentować niestety większości zdjęć, dlatego, że są one jak pisałem już wcześniej wystawiane w seriach i w dodatku w nadmiernych ilościach. jeśli to się ograniczy, będę miał z całą pewnością więcej czasu na przyjrzeniu się fotce i tym samym wystawieniu komentarza. dziś jest to niemożliwe, bo siadam przy kompie raz na 2-3 dni i mam wtedy do obejrzenia kilkaset zdjęć wystawionych przez zaledwie kilku wystawiających. zgadzam się z Marianną jeśli chodzi o galerię. chcesz brać czynny udział w takiej czy innej formie oceniania pokaż jakim jesteś "fotografem" nie może być tak, że ktoś, kto nigdy nie miał w ręku aparatu będzie komentował jak te trzeba robić i kadrować. zrób tak jak pisze Marianna, jeśli nie podróżujesz weź aparat do ręki i sfotografuj swoje miasto i okolicę. pokaż co potrafisz, zanim zaczniesz udzielać porad innym. pozdrawiam Marcin p.s. może zamiast słowa "obowiązek" przy rubryce info o sprzęcie powinno być słowo w "dobrym tonie" |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.