Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Ubezpieczenie na trekking |
| autor komentarza: jaszon |
| data dodania: 2019-03-23 18:57:22 |
| treść: Nie wiem po co snujecie te opowieści o 5500 m i helikopterze. na tej wysokości przebywa się 10 minut, a jak chce się pogapić to można posiedzieć na przełęczy godzinę, wypić herbatę w teahouse i potem spokojnie zejść do Muktinath 1200 metrów niżej. Na przełęcz Thorung wchodzi się wygodną, niezbyt wymagającą ścieżką. Nie ma przepaści, nawet jakiś kamorów. Podobnie jest przy schodzeniu. Ścieżka jest wyraźna i dodatkowo oznaczono tyczkami. Trudno tam zabłądzić. Trudno nawet skręcić tam nogę. Więc po co gadać o helikopterze. Jedyne poważniejsze zagrożenie to choroba wysokościowa, ale lekarstwem na to jest po prostu zejść niżej. Przypominam, że pytanie było o ubezpieczenie na treku, a nie o polisie obejmującej transport helikopterem ( nota bene piekielnie drogie). Ja miałem zwyczajne ubezpieczenie Warty za 250 zł. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.