Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Ciemna strona Mauritius |
autor komentarza: eleni1963 |
data dodania: 2019-03-25 16:58:29 |
treść: Właśnie w maju wybieramy się na Mauritius. Jak zawsze przed wyjazdem przygotowujemy się czytając wszelkie informacje o danym kraju: o społeczności, która tam mieszka, o zwyczajach jakie panują, o miejscach, które warto zobaczyć, nie wspominając o wielu wrzucanych przez turystów zdjęciach i filmikach. Przy takiej ilości przeglądanych wiadomości natknęłam się również na zdjęcia bezpańskich psów. Wracając do pani wypowiedzi, że gdyby pani wiedziała o takiej skali bezpańskich, chorych i źle traktowanych psów nie odwiedziła by pani tego kraju, powiem pani, że jest wiele takich państw na świecie, gdzie zwierzęta są źle traktowane z Europą włącznie. Oczywiście jest zasadnicza różnica między Europą, a innymi kontynentami. U nas się to nagłaśnia i się z tym walczy, tworzą się domy opieki nad zwierzętami, zbiera się na to fundusze. Niestety jak pani zauważyła nie wszędzie tak się dzieje. Co nie oznacza, że należy omijać takie kierunki chociażby jak Mauritius. Nie uzdrowimy świata w ten sposób. Podobnie się dzieje, w pięknej Azji, do której mam wyjątkowy sentyment, Indonezji, czy w Afryce. Mnie również boli serce, jak widzę takie nieszczęśliwe zwierzęta. Bardziej jednak ubolewam nad głodującymi i ciężko pracującymi ludźmi, a w szczególności dziećmi. Ale oczywiście wybór należy do każdego z nas. Pozdrawiam serdecznie. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.