Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Władywostok na rowerze? |
| autor komentarza: Adam94885 |
| data dodania: 2019-05-15 23:56:39 |
| treść: Witam Od zawsze lubiłem jeździć na rowerze i marzyłem żeby pojechać nim gdzieś dalej w świat, parę lat temu wpadłem na pomysł(bardziej marzenie w odległej przyszłości) pojechania na rowerze do Władywostoku(10-11 tysięcy przez u Ukraine przez Woroneż, Saratów, Ufe, Czelabińsk, Omsk, Nowosybirsk itd stroną południową omijając Moskwę). Od ostatnich czterech lat przejechałem już 62 tysiące kilometrów, bardziej sportowo-treningowo nie nastawiając się na turystykę. Najdłuższa trasa jednego dnia to 340 w 11 godzin a roczny przebieg maksymalny 21 300 km. Nie interesuje mnie zwiedzanie miast zabytków itd niegdy tego nie lubiłem, jedynie sama droga. Chciałbym jechać jak najmnkej objuczony, zachować dobrą średnią prędkość i przebieg rzędu 200 km dziennie do 300. Chciałbym spróbować to zrobić w ciągu najbliższych kilku lat. Teraz moje pytania - czy to w ogóle realne jechać samotnie przez np 50 dni po 200 km dziennie przez bezkresna Rosje gdzie między dużymi miastami potrafi być 600 km a na dalekim wschodzie nawet grubo ponad 1000? Ile trzeba mniej więcej pieniędzy? Gdzie w takiej sytuacji najlepiej spać? Jak często można uzupełniać jedzenie i picie na takiej trasie gdzie stacje nie są tak częste jak w Europie? Czy to w ogóle możliwe? Czy konieczna jest znajomość Rosyjskiego(nie znam), jak załatwić wizę na taki czas? Wiem że pomysł jest szalony, wręcz groteskowy, ale życie mamy jedno i trzeba zrobić w nim coś niesamowitego :) do Władywostoku nikt chyba nie jeździ nawet samochodem... |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.