Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Obawy Polaków przed wycieczką na Ukrainę | 
| autor komentarza: [konto usuniete] | 
| data dodania: 2019-05-16 16:51:21 | 
| treść: Witam wszystkich. Wiem, że temat obaw jest dość dyskusyjny i szeroki jak rzeka. Co do mnie to zawarłam je w kilku punktach: 1. Ukraiński nacjonalizm. Nie będę mówić, że tego w ogóle nie ma, ale jak już pisaliśmy tutaj to barany wszędzie są. W Polsce też czasami niektórzy nie lubią Ukraińców, zwłaszcza na Podkarpaciu. Raczej są to gierki polityczne przez teremy na których obecnie znajduje się Ukraina. Dla normalnego Ukraińca nieważne jest kto jakie ma pochodzenie, ważne żeby człowiek był w porządku. Dlatego stwierdzam, że to raczej stereotyp, a nie realizm. 2. Korupcja na granicach i w policji. Niestety to prawda. Korupcja na Ukrainie jest wręcz legendarna, istnieje potrzeba zmian pokoleniowych aby to zastopować, jednak " nie posmarujesz, nie pojedziesz" to chyba polski slogan? :-) Jednak mam wielką nadzieję, że z nowym Prezydentem zmiany systemowe w Ukrainie doprowadzą w końcu do normalności. 3. Wojna z ruskimi. Niby ten konflikt trwa już ponad 5 lat. Mówić, że to wojna to trochę za dużo, jest to raczej połączenie interesów, biznesu i polityki. W całym kraju jest spokój i tylko na Donbasie sytuacja jest trochę napięta. Dlatego nie polecam zwiedzać terytorium Doniecka i Ługańska. 4. Niektórzy narzekają na ogólny brak bezpieczeństwa w kraju. Ale to na pewno gadki tych, którzy na Ukrainie nigdy nie byli. Wśród moich znajomych Polaków, którzy sporo lat z rzędu przyjeżdżają na Ukrainę, nic takiego od nich nie słyszałam. Szanowni państwo, byłabym ciekawa znać Wasze lęki przed wycieczką na Ukrainę;-) | 
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.