Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Panama na własną rękę - właśnie wróciłem |
autor komentarza: ventuari |
data dodania: 2019-06-08 00:53:23 |
treść: Ja bardzo polecam San Blas na trzy-cztery dni, o ile nie przeszkadzają wam nieco prymitywne warunki. Piękne wysypy. Rezerwowałem przed wyjazdem na tej stronie - https://www.sanblasdreams.com/ - spanie, przejazdy, jedzenie i wycieczki na miejscu w cenie. Boquete obowiązkowo - góry, dżungla, wodospady, wiszące mosty, można też wybrać się na zjazdy tyrolką przez dżunglę. Hotel w którym mieszkałem, już niestety zakończył działalność, więc nic nie polecę. Bocas - bardzo fajny karaibski klimat i najlepsze jedzenie, a na miejscu można bez problemu znaleźć super wycieczki na okoliczne wyspy, podziwianie leniwców, czy do jaskini. Spałem w popularnym hostelu Mamallena, ale to było moim zdaniem bardzo słabe i przesadnie drogie miejsce, a w pokojach nie było nawet mydła. Bez problemu można było znaleźć coś lepszego na miejscu, idąc przez główną ulicę. W Panama City wybrałem najtańszy wolny na bookingu Hotel Valencia i nie mam żadnych zastrzeżeń. Prowadzi go miła hiszpanka, bardzo cierpliwa w razie problemów z komunikacją. Niedaleko stamtąd do sklepu i na stację metra/przystanek autobusowy. W mieście najbardziej polecam Casco Viejo i Metropolitan Natural Park i Punta Calebro Centro Natural, jeśli chcecie zobaczyć trochę egzotycznych zwierząt i roślin. Kanał bez fajerwerków, no ale wiadomo, że warto być. Jeśli chodzi o koszty, to w miarę pokrywają się z tymi podanymi tutaj - https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Panama Bez większych wyrzeczeń, jedząc na mieście i nie żałując sobie atrakcji można się zmieścić w 50-60 usd/osobę/dzień, ale wiadomo, że to bardzo zależy od wielu rzeczy - można i 30, można 100. Jeżeli planujecie pobyć parę dni w Panama City to polecam poruszanie się autobusami po mieście. Większość jest bezpieczna i jeździ po trasach, które można sobie sprawdzić w aplikacji offline. Wystarczy trochę rozgarnięcia, a wychodzi to najtaniej. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.