Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: czy ceny w Pekinie są po arabsku? |
| autor komentarza: nitkaska |
| data dodania: 2019-08-25 22:13:02 |
| treść: >Dzięki - a jak idzie się do restauracji to idzie jakoś wywnioskować co się zamawia >nie znając chińskiego? Dobrze napisał Piotr - pokazywanie palcem zdaje egzamin. Czasem udało się też znaleźć kogoś, kto zna angielski, nawet bardzo słabo, wtedy piąte przez dziesiąte idzie się dogadać :) Ja miałam też taki patent, że poszperałam w necie i znalazłam na jakimś blogu tłumaczenie pojedynczych słów oznaczających jedzenie: jajko, pierożki itp, itd. Były też określenia dań, np kurczas słodko kwaśny itd. W wielu miejscach ten sposób dogadyałam się śietnie, kucharze nawet przynosili poszczególne skladniki w celu potwierdzenia :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.