Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: samochód - uwaga bezpieczeństwo |
| autor komentarza: mroofka |
| data dodania: 2019-09-25 11:57:36 |
| treść: hej, długo zastanawiałam się czy pisać ten post, bo dotyczy życia przewodnika w Etiopii. Górę wziął,we mnie w końcu argument, że też dotyczy życia - nas podróżujących po tym pięknym kraju. Jechałam z polecanym na tym forum Wondimu. Sytuacja - mieliśmy wypadek (pierwszego dnia wyjazdu). Zdarza się. Wyskoczył nam w ostatniej chwili osioł przed koła. Dachowanie z kilkoma obrotami. Chyba cudem to przeżyliśmy. Wondimu jako kierowca zareagował idealnie. To była akcja - czołówka z innym autem albo dachowanie. Do dziś nie wiem jakim cudem wyszłam z tego tylko z siniakami. No zdarza się. Skąd moje rozterki o pisaniu tu o tym? Otóż auto moim zdaniem bardzo ucierpiało i miałam wrażenie (bardzo subiektywne i nie fachowe, bo na tyle się nie znam), że już wcześniej musiało być przetrącone. W każdym razie kierowca-przewodnik, zamierzał zabrać je do mechanika, żeby je wyklepywać. Moim zdaniem to nie jest bezpieczne auto. Jeślibyście z nim jechali, dopytajcie dokładnie jaki samochód będzie miał. Ten był starszy, nie zdążyłam go obstrywać bo jechałam nim w sumie pół dnia (mam tylko zdjęcia powypadkowe, jakby ktoś był zainteresowany na prv). Nie wiem na ile będzie możliwe sprawdzenie tego wcześniej, ale sprawdzajcie. Powstrzymywałam się z pisaniem o tym, bo wiem, że dla Wondimu - to jedyne źródło utrzymania. Jednak bezpieczeństwo wydaje mi się ważniejsze. Ceny. Wondimu podaje ceny bez noclegów/ wstępów/ przewodników/ strażników i wyżywienia - więc na to wszystko trzeba sobie dodatkowo zarezerwować fundusze. W mailach pisze o tym bardzo pokrętnie. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.