Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Wietnam w 12 dni - z dziećmi |
| autor komentarza: PiotrWitkowski |
| data dodania: 2019-11-19 13:03:16 |
| treść: witam, przymierzam się na początku roku do wypadu do Wietnamu. Bilety będą zakupione w kolejności WAW-SGN-HAN-WAW. Będę podróżował z dwójką nastolatków. Główny akcent położony będzie na walory turystyczne (natura + historia), chciałbym jednak pobyć 2-3 dni nad morzem. To, co chcemy obejrzeć to na pewno (nic odkrywczego): Sajgon (2 dni) Delta Mekongu i okolice (1 dzień) Tunele Cu-Chi (1 dzień?) Przelot do centrum - i tu pierwsze pytanie: jaką kolejność zwiedzania sugerujecie? Chcemy obejrzeć DaNang (czy jest tu sens podładować te baterie nad morzem? 2-3 dni?), Hue (przyjąć dzień czy dwa?), może MySon (1 dzień). Potem kierunek na Północ - i tu drugie pytanie: HaLong (2 dni na statku - ma sens?) i Hanoi. Ile dni przyjąć na Hanoi 2-3 dni? Będę od 9. do 20. zatem 11 nocy (nie pamiętam układu godzinowego) - ewidentnie brakuje czasu, aby obejrzeć wszystko, co zaplanowałem. Z czego zrezygnować, tudzież w jakim miejscu przyjąłem za dużo/mało czasu w harmonogramie? Chcemy podróżować samemu i ewentualnie modyfikować plan podług naszemu widzimisię. Doczytałem już, że w sty-lut nie powinno być problemów z wewnętrznymi przelotami. Chętnie skorzystałbym z luksusu pociągu, ale niestety krótko z czasem. Noclegi via Booking. Nie szukam standardu 5*, ale też hostele mnie nie interesują. Baza hotelowa jest przeogromna, ale już kiedyś na tym forum skorzystałem ze wskazówek konkretnego hotelu w Birmie i Tajlandii i byłem zadowolony :) Czy znajdzie się tu jakaś dobra dusza i podzieli swoimi uwagami z w/w BARDZO wstępnym harmonogramem? Dziękuję. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.