Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Tajlandia -wiza na granicy |
autor komentarza: iksel1966 |
data dodania: 2008-06-23 11:34:17 |
treść: W zeszłym roku byłem w Tajlandii z niemieckim biurem podroży, miałem wykupiona wycieczkę 17 dniową, i dopiero zaczął się cyrk. W biurze nie poinformowali nas o tym iż pobyt powyżej 15 dni należy złożyć prośbę o wizę w ambasadzie:( więc pojechaliśmy... stanęliśmy w kolejce na granicy( myśleliśmy że to tam dostaniemy wizę) po 2 godzinach stania celnik nasz wyrzucił bo Polacy muszą mieć wizy ... niewiedza kosztuje- naiwnie sądzilismy że własnie po to tam stoimy... poszliśmy załatwiać wizę celnik nas wygonił na stanowisko w którym przylecieliśmy samolotem abyśmy potwierdzili powrót do niemiec:)))) - dwa dni wczesniej, że nie wylecimy w 17 dniu ale w 15, dygaliśmy po tym olbrzymim lotnisku aby dostać to potwierdzenie, a wyglądało ono tak ...nakleili nam karteczkę na paszporcie, która zakrywała datę powrotu i napisali datę 2 dni wcześniejszą i tak poszliśmy do celnika, dla którego teraz wszystko było oki, po zapłaceniu za wizę oraz odstaniu ponownych 2 godz , przekroczyliśmy granice Tajlandii, szczerze to miałem mieszane uczucia, odniosłem wrażenie i miałem rację oni nas tam nie lubią( białych) tolerują bo dostarczamy im kasy, i tak to po 12 godzinnym locie oraz 6 godzinnym załatwianiu wizy padnięci wyszliśmy na lotnisko szukać naszego opiekuna do hotelu w Patay, o dziwo dziewczyna z biura podroży czekała tylko na nas i pustym busem dostarczyła nas po 3 godzinach na miejsce. Polacy na granicy traktowani są jakby nie byli w UE( to było żenujące), jesteśmy traktowani jak Rosjanie, których jest tam jak mrówków:))) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.