Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Jak przechowywać pieniądze? Temat niby banalny ale ... |
autor komentarza: Piotr-Krk |
data dodania: 2020-08-09 21:26:21 |
treść: Przemysław Supernak SuperGlob: ">Z doświadczenia wiem, że najlepiej w brudnej bieliźnie i skarpetkach. Potencjalny złodziej przeczesujący plecak w hotelu, raczej tam nie zajrzy. Zwłaszcza jeśli zwitek banotów szczelnie zawinięty jest używanymi slipami. Zawsze warto też schować pieniądze w kilku miejscach - jast szansa, że jeśli już stracisz, to nie wszystko." Widzę, że jakiś idiota usunął mój niewinny post z tego wątku, więc jeszcze raz: Jestem odmiennego zdania. Trzymanie pieniędzy w kilku miejscach, w szczególności w plecaku, jest kiepskim rozwiązaniem. Trzeba mieć bowiem na oku więcej rzeczy (np. plecak, day-pack, saszetkę). Lepiej mieć całą kasę przy sobie, optymalnie w płaskiej saszetce przy ciele lub w wewnętrznej kieszeni spodni/spódnicy. Drobne pieniądze potrzebne na bieżące wydatki (dzienna kwota) może być w jakimkolwiek portfelu (byle bez kart kredytowych). Pewnym zabezpieczeniem jest fałszywy portfel z nieaktualnymi kartami i plikiem nieaktualnych banknotów (np. polskich sprzed denominacji). Piotr |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.