Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Podróżowanie po Egipcie przez 2 tygodnie |
| autor komentarza: JoaquinViggo |
| data dodania: 2021-04-30 13:39:05 |
| treść: Cześć , Podróżuję po Egipcie przez ostatnie 2 tygodnie grudnia. Lecę do Kairu i wylatuję z Sharm. Mój plan w tej podróży to zacząć od Kairu, zobaczyć ruiny i poznać historię. Udaj się na południe do Luksoru, a następnie na wschód do Dahabu. Prawdopodobnie zatrzymaj się w Sharm na noc lub zanurkuj. To jest mój wstępny plan, ale jestem otwarty na sugestie. Prowadziłem swoje badania, ale chciałbym uzyskać opinię od osób, które podróżowały do Egiptu lub znają ten kraj, co następuje. Przewodnicy - czuję, że przewodnik jest ważny, ponieważ jest wiele historii związanych z tym miejscem. Nie jestem pewien, kogo mogę zatrudnić na dzień lub dwa. Chciałbym uzyskać wiarygodne źródło. Wskazówki - Wygląda na to, że w Egipcie panuje kultura napiwków (przynajmniej w miejscach turystycznych). Widziałem na filmach, że ludzie będą oczekiwać napiwków, jeśli pomogą Ci zrobić zdjęcia lub w transporcie. Czy trzeba dawać napiwek? ile byś dał napiwek? Nie mam problemu z napiwkiem w restauracjach czy po taksówkę, ale do zdjęcia? Proszę daj mi znać. Covid - Jaka jest sytuacja Covid w Egipcie? Nie widzę zbyt wielu informacji w Internecie. Nie żebym teraz odwoływał podróż, ale wszelkie informacje będą pomocne Odwiedzane miejsca Kair Luxor / Asuan (może być) Dahab Podróżować Planuję podróżować autobusem / pociągiem między miastami. Popłynie promem do Sharm. Czy ktoś wie, czy działają? Jeden z filmów, które sprawdziłem, powiedział, że działa / pływa tylko w szczycie sezonu. Wygląda na to, że jest to szczyt sezonu, ale teraz wszyscy jesteśmy świadomi tego stanu. Zainteresowanie Egiptem Kultura Historia Nurkowanie |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.