Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Podróżowanie po Egipcie przez 2 tygodnie
autor komentarza: JoaquinViggo
data dodania: 2021-04-30 13:39:05
treść:
Cześć ,

Podróżuję po Egipcie przez ostatnie 2 tygodnie grudnia. Lecę do Kairu i wylatuję z Sharm. Mój plan w tej podróży to zacząć od Kairu, zobaczyć ruiny i poznać historię. Udaj się na południe do Luksoru, a następnie na wschód do Dahabu. Prawdopodobnie zatrzymaj się w Sharm na noc lub zanurkuj. To jest mój wstępny plan, ale jestem otwarty na sugestie.

Prowadziłem swoje badania, ale chciałbym uzyskać opinię od osób, które podróżowały do ​​Egiptu lub znają ten kraj, co następuje.

Przewodnicy - czuję, że przewodnik jest ważny, ponieważ jest wiele historii związanych z tym miejscem. Nie jestem pewien, kogo mogę zatrudnić na dzień lub dwa. Chciałbym uzyskać wiarygodne źródło.

Wskazówki - Wygląda na to, że w Egipcie panuje kultura napiwków (przynajmniej w miejscach turystycznych). Widziałem na filmach, że ludzie będą oczekiwać napiwków, jeśli pomogą Ci zrobić zdjęcia lub w transporcie. Czy trzeba dawać napiwek? ile byś dał napiwek? Nie mam problemu z napiwkiem w restauracjach czy po taksówkę, ale do zdjęcia? Proszę daj mi znać.

Covid - Jaka jest sytuacja Covid w Egipcie? Nie widzę zbyt wielu informacji w Internecie. Nie żebym teraz odwoływał podróż, ale wszelkie informacje będą pomocne

Odwiedzane miejsca

Kair

Luxor / Asuan (może być)

Dahab

Podróżować

Planuję podróżować autobusem / pociągiem między miastami. Popłynie promem do Sharm. Czy ktoś wie, czy działają? Jeden z filmów, które sprawdziłem, powiedział, że działa / pływa tylko w szczycie sezonu. Wygląda na to, że jest to szczyt sezonu, ale teraz wszyscy jesteśmy świadomi tego stanu.

Zainteresowanie Egiptem

Kultura

Historia

Nurkowanie
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl