Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Ararat - góra 5137 m |
| autor komentarza: wisien1 |
| data dodania: 2021-08-19 08:57:00 |
| treść: Ararat – góra 5137 m Hej, szukam chętnych osób na wspólny tygodniowy wyjazd w dniach 11-19 września do Turcji w celu szybkiego wejścia na Ararat (5137m). Chcę wejść od razu z obozu 1 (3350m), ale szczegóły możemy dogadać. Zostanie parę dni na zwiedzenie okolicy, ewentualnie można by połączyć z Istambułem, bo jak szybko zrobimy górę to nie ma co tam tyle czasu siedzieć, a loty prawie się nie różnią ceną. Idziemy bez załatwiania żadnych zgód i pozwoleń, poniżej link do szczegółowego planu i kosztów (całość tylko ok. 2 tys. zł). We wrześniu jedzie kilka polskich biur, ale samemu będzie 2 krotnie taniej. Najlepiej być już zaszczepionym lub ozdrowieńcem. Jestem z Torunia, średnio sprawny, górskie turystyczne doświadczenie posiadam, byłem m.in. na: Kazbek, Elbrus, Mont Blanc, Dufourspitze, Damavand, Aconcagua, Kilimanjaro. https://docs.google.com/document/d/1l8OEpOhwT4cKpXLbX-L7n8ZT8iCBFdy2/edit?usp=sharing&ouid=111071101698003675820&rtpof=true&sd=true lub https://mega.nz/file/1DowAKYB#cZsPaBRT9GsX59UI7g-arWwO49QxftUGaXN1xCo4-fs Aktualizacja: 11.09. (sobota) – przylot do Van, najlepiej z Warszawy lub Berlina 12.09. (niedziela) – trekking do obozu I (3350m), 13.09. (poniedziałek) – atak szczytowy (5137m) 14.09. (wtorek) – rezerwa/zwiedzanie 15.09. (środa) – rezerwa/zwiedzanie 16.09. (czwartek) – rezerwa/zwiedzanie, 17.09. (piątek) – rezerwa/zwiedzanie lub przelot do Istambułu 18.09. (sobota) – rezerwa/zwiedzanie lub Istambuł 19.09. (niedziela) – przylot do Polski |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.