Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Sunsara czy 4challenge? |
| autor komentarza: Maciej Chudy |
| data dodania: 2021-09-12 10:42:09 |
| treść: Jasne, nepalczyk załatwi. Ale załatwi jedynie zaproszenie. Tymczasem znajomi kilka chwil temu zostali cofnięci z lotniska w Doha- bo trzeba wizę a nie zaproszenie. n=I to, że nepal zezwala z zaproszeniem, katarczyków nie obchodziło. A wizę dale konsulat w Berlinie, w tej chwili jedynie agencjom i grupom zorganizowanym obsługiwanym, przez agencję z Nepalu. Niestety nie jest to w tej chwili takie proste, jakby sie wydawało. Ja Annapurnę obszedłem samotnie, również ABC, w indiach byłem sam z 10 razy już, najtaniej za 890zł z Budapesztu, gdzie na miejscu wydałem w 2 tyg. 170 dolarów. Wiem że przez agencję drogo. Bo odejmując stałe koszty jak loty, permity, vizy to wychodzi jakieś 6000-7000zł za spanie , jedzenie, kilku tragarzy i parę uroczystości za powitanie i pożegnanie. Ale mnie sie w tej chwili nie chce już wszystkiego załatwiać, myśleć, czy zdążę do Lukli na powrót, jeździć do Berlina z paszportem itp. Może wchodzę w wiem, że fajnie, jak załatwią za ciebie?:) ps. w marcu 2019 cudem uciekłem z Indii, nadkładając drogi, kosztów, nerwów itp. Już mi sie nie chce:) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.