Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Podróż do okoła świata |
| autor komentarza: Piotr-Krk |
| data dodania: 2022-02-16 18:58:09 |
| treść: >Kiedyś liczyłem dookoła swiata to mi wyszło coś około 1500e. To jednak zależy, ile odcinków się planuje. MOŻNA oblecieć ziemię za 600 EUR w trzech odcinkach, choć to IMHO bez sensu. > Najgorzej cenowo to AUS/NZ-Ameryki bo masz tylko dużych graczy, bo i >odcinek zacny. Najtaniej chyba było do LA, a potem już NY i Europa jak po sznurku:) To też zależy, jak się szuka. Przykładowo: BCN - SFO 747 PLN (31.03) SFO - HNL 356 PLN (5.04) HNL - MEL 558 PLN (10.04) MEL - SIN 572 PLN (24.04) SIN - BER 689 PLN (27.04) Razem 2922 PLN; dolotów BCN/BER nie podaję, bo nawet sierota sobie z tym poradzi. Jak widać, przelot przez Pacyfik via Hawaje to koszt cca. 900 PLN. Wyszukanie tych połączeń zajęło mi 15 minut. Ale to bez znaczenia, gdyż dalej są poważne utrudnienia związane z pandemią. Z tego powodu zupełnie nie interesuje mnie taki oblot, gdyż IMHO jedynym uzasadnieniem dla RTW jest eksploracja Oceanii, a ta zasadniczo jest wciąż zamknięta. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.