Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Japonia - Kiusiu - czy JRPass sie tu opłaca |
| autor komentarza: Piotr-Krk |
| data dodania: 2022-12-13 00:51:44 |
| treść: Nie wiem, który link się nie otwiera, podałem wszak trzy. Byłem tylko na Honsiu (tygodniowy JRP + 2 dni bez). Mapa połączeń obejmujących odcinki w ramach JRP w całej Japonii jest tu: https://www.jrailpass.com/pdf/maps/JRP_japan.pdf Jak widać, na Kiusiu jest sporo tras do wykorzystania. Na stronie JPR piszą o lokalnych biletach (Regional Pass), np.: "Holders a of a Kyushu pass are able to freely travel around Japan’s southernmost island, and explore this subtropical regions natural attractions such as hot springs and volcanoes. JR Kyushu passes cover train travel across the whole island, from the metropolitan centres of Fukuoka and Nagasaki in the north, to the picaresque city of Kagoshima in the south." Strona w wersji ang. jest niedokończona, ale może warto zainteresować się tą opcją. Regionalny Pass powinien być znacznie tańszy. Ponadto zwróć uwagę, co tam piszą: "Japan Rail buses. JR Pass holders enjoy access to the comfortable local lines of JR Bus at no extra cost. Discover more about the JR bus lines and how to use them. Buses covered by the Japan Rail Pass The JR Pass includes the services of local buses, spread throughout Japan, allowing access to JR local bus lines operated by: [...] JR Kyushu" |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.