Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Aktualne informacje |
| autor komentarza: trekker |
| data dodania: 2024-03-07 08:35:05 |
| treść: Cena benzyny (tej słabszej) w zależności od miejscowości i stacji 23-25MXN; droższa wersja o ok. 1-1,5MXN więcej. Na żadnej ze stacji nie było jakichkolwiek problemów - panowie sami wręcz pokazywali, że licznik jest wyzerowany. Przy płatnościach też bez problemów - tylko na jednej stacji nie można było płacić kartą - awaria sieci. Odnośnie cenot - przed wyjazdem czytaliśmy całą masę przewodników, relacji, rekomendacji, filmików i zdjęc itp. Na tej podstawie stworzyliśmy listę ok.15 cenot, którymi jesteśmy zainteresowani. Ostatecznie z tej listy odwiedziliśmy ... tylko 4. W każdej z tych cenot byliśmy JEDYNYMI gośćmi, mieliśmy ją wyłącznie dla siebie. Z pewnością pomógł fakt, że byliśmy w miarę wcześnie ok.9-10 rano oraz że były one nieco oddalone od głównych szlaków komunikacyjnych. Ale o to nam chodziło! Każda z cenot o innym charakterze - w każdej byliśmy sami (1-2h). Polecam przestudiować parę relacji, zobaczyć parę filmików na YT i na tej podstawie stworzyć sobie własną listę. Trudno mi osobiście coś polecać - bo gusta są różne. Coś co dla mnie było WOW, dla kogoś innego może być stratą czasu. Dlatego nie chcę by moja opinia odnośnie Bacalar i Cozumel była jakąś wyrocznią. My z Cozumel ze względu na (ponoć)komercyjny charakter i tłumy zrezygnowaliśmy już na etapie planów - więc nie powiem czy warto. Bacalar odwiedziliśmy (na jedną noc). Naszym zdaniem rejsy łódką po lagunie (300-400MXN) by oglądać siedem odcieni wody trochę przereklamowane. Dla nas - rozczarowanie i strata czasu (2h). Są inne spokojniejsze i bardziej naturalne miejsca do tego typu atrakcji. Jedyne co zapamiętaliśmy na plus - to fajna knajpka ze śniadaniem, a po powrocie z rejsu na lunch i kawę. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.