/ / MARTYNIKA (FRANCJA) > MARTYNIKA > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

MARTYNIKA

kategoria podróże po świecie

Travelholick dołączył
24.02.2013

Travelholick 23:32 | 10.03.2013

Gdzie jechac na upragnione,dlugo wyczekiwane wakacje : Martynika na Karaibach ?Martynika czy Tajlandia ?
Czy ktos z Szanownych Globtroterow tam byl? ( na Martynice tzn)Pozdrawiam Anja

bynio dołączył
05.09.2008

bynio 15:41 | 11.03.2013

Owszem byłem w obu miejscach. Martynika na 2 dni, reszta w Tajlandii:).
Zbyszek

Travelholick dołączył
24.02.2013

Travelholick 17:44 | 11.03.2013

To sie Byniu najezdziles to tu to tam:)( naskakales)
a jak najtaniej poleciec na Martynike ?
Przypuszczam , iz jest tam drozej niz Taj.A pekniej tez jest ?

bynio dołączył
05.09.2008

bynio 19:18 | 11.03.2013

Na Martynice byłem w sumie 3 dni, jeden przed rejsem katamaranem po Karaibach (Małe Antyle) i dwa dni po rejsie. Oczywiście jest tam drogo, ceny jak we Francji, nocleg dwójka około 50 Euro, piwo w lokalu 3,5 Euro. Wypożyczyliśmy auto i całą wyspę objechaliśmy w 1 dzień. Tajlandia to taniość, dużo ciekawsza i urozmaicona, można robić dużo róznych rzeczy w zależności od upodobań, świetne jedzenie. Lepszy standard za połowę kasy. Przelot też wychodzi drożej na Karaiby niż do Bangkoku. Ja nie zastanawiałbym się nawet 5 minut.
pozdrawiam Zbyszek

mario-mil dołączył
21.10.2008

mario-mil 19:07 | 11.03.2013

Byniu doradz proszę jak najlepiej dostać się z Martyniki do Tajlandii-lepiej nocnym pociągiem cz też lepiej speed boat'em?

bynio dołączył
05.09.2008

bynio 19:44 | 11.03.2013

Najprościej i najtaniej to teleportacja. Wszystko inne to g...... :).
Zbyszek

bynio dołączył
05.09.2008

bynio 19:46 | 11.03.2013

Na Martynikę leciałem z Berlina przez Paryż Air Francem. Musieliśmy zmienić lotnisko z Charles de Gaulle na Orly.
Zbyszek

Travelholick dołączył
24.02.2013

Travelholick 22:44 | 11.03.2013

Zbyszku dzieks za odp.-(ten Mario jakis sarkastyczny ?biedny)Mario do not worry! You are the best always !always !
Faktycznie moze masz racje nie bede brala pod uwage Martyniki chyba , ze ze sponsorem :))Pozdrawam serdeczne.anja

bynio dołączył
05.09.2008

bynio 23:38 | 11.03.2013

Zapomniałem dodać, że z Martyniki telefonujesz jak z Unii, czyli praktycznie za grosze (terytorium zamorskie Francji). To na plus, ale kto jedzie w świat, aby dzwonić do Polski. Przy wylocie z Orly sprawdzają paszporty, tylko z dowodem osobistym nie da rady (właściwie nie wiem dlaczego, ale tak jest).
Miłych wakacji Anju. Zbyszek
P.S.
Mariusz jest sarkastyczny ponieważ wie, że w tą niedzielę wyjeżdżam na 4 tygodnie na Borneo.

mario-mil dołączył
21.10.2008

mario-mil 23:42 | 11.03.2013

Anju Zbyszek jako sponsor nie wchodzi w rachubę bo ma żonę!!
P.S.
Zbyszku i Agatko miłego pobytu na Borneo.

Travelholick dołączył
24.02.2013

Travelholick 00:22 | 12.03.2013

:)))