Galeria zdjęć
TYDZIEŃ HISTORII
SZWECJA / DALARNA / SATER
odsłon: 897 |
poleca: 7 osób |
ocena techniczna: 5 |
ocen: 7 |
w schowku: 0 osób
- Autor
- AZAR( SO:4.92 | SW:4.92 )
- Typ
- Reportaż
- Data dodania
- 2011-08-08 06:27
- Data wykonania
- sierpień 2011
- Miejsce
-
- Opis zdjęcia
- brak
Komentarze do zdjęcia
Na tym stoisku można było kupić pieczone jabłka oblewane lukrem i prażone orzechy laskowe w miodzie(pycha).Oprócz tego stoiska z jedzeniem było jeszcze wiele innych.Największe branie miały smażone ryby oraz specjalne placki (specjalność tego regionu).Placek był robiony w ten sposób że pan wysypywał na rozgrzaną płytę drobno posiekany boczek i gdy boczek się zarumienił zalewał go naleśnikową masą.Całość tak usmażona jest polewana dżemem z czerwonych borówek-palce lizać
Inne zdjęcia tego użytkownika
Inne zdjęcia z tego kraju:
TYDZIEŃ HISTORII
SZWECJA / DALARNA / SATER

- Autor
- AZAR( SO:4.92 | SW:4.92 )
- Typ
- Reportaż
- Data dodania
- 2011-08-08 06:27
- Data wykonania
- sierpień 2011
- Miejsce
- Opis zdjęcia
- brak
Komentarze do zdjęcia
Na tym stoisku można było kupić pieczone jabłka oblewane lukrem i prażone orzechy laskowe w miodzie(pycha).Oprócz tego stoiska z jedzeniem było jeszcze wiele innych.Największe branie miały smażone ryby oraz specjalne placki (specjalność tego regionu).Placek był robiony w ten sposób że pan wysypywał na rozgrzaną płytę drobno posiekany boczek i gdy boczek się zarumienił zalewał go naleśnikową masą.Całość tak usmażona jest polewana dżemem z czerwonych borówek-palce lizać