Galeria zdjęć
HJORTRON-MALINA BAGIENNA
SZWECJA / VASTERBOTTEN / LYCKSELE
odsłon: 1929 |
poleca: 8 osób |
ocena techniczna: 4.63 |
ocen: 11 |
w schowku: 0 osób
- Autor
- AZAR( SO:4.92 | SW:4.92 )
- Typ
- Przyroda
- Data dodania
- 2011-08-31 05:56
- Data wykonania
- czerwiec 2011
- Miejsce
-
- Opis zdjęcia
- brak
Komentarze do zdjęcia
:) Będzie kilka miłych chwil!!!
To i tak masz szczęście bo ja przerabiam ten proces sam od początku z drugiej jednak strony to jednak Ty nadajesz rybie walory smakowe więc od ciebie najwięcej zależy.Kto tego nie umie docenić jest osłem
no z tej działki to ja jestem od czarnej roboty - skrobanie, smażenie !
Zdecydowanie za wcześnie ale za to już wtedy ładnie biorą rybki:)
zobaczymy na kiedy ustalimy przyjazd. Ja optuję za początkiem lipca, choć pewnie w kwestii zbiorów dóbr leśnych to za wcześnie...
Akurat w lipcu pojawiają się jego drobne białe kwiaty a pod koniec tego miesiąca już można skosztować jak smakuje
uwielbiam takie miejscowe specyfiki. A jako dodatek do likieru bogaty w witaminę c, to oznacza, że łączymy praktyczne z pożytecznym!:):):) Obowiązkowa degustacja za rok!
Niedojrzała malina bagienna.Z hjortronu robi się pyszne dżemy oraz jest wspaniałym dodatkiem do likieru i herbaty bardzo zasobnym w witaminę c.Tylko w Szwecji zbiera się go kilkaset ton rocznie.Rośnie głównie na bagnach i torfowiskach.To zdjęcie też nie jest dobrej jakości ale niestety innych nie posiadam
Polecają to zdjęcie
Inne zdjęcia tego użytkownika
Inne zdjęcia z tego kraju:
HJORTRON-MALINA BAGIENNA
SZWECJA / VASTERBOTTEN / LYCKSELE

- Autor
- AZAR( SO:4.92 | SW:4.92 )
- Typ
- Przyroda
- Data dodania
- 2011-08-31 05:56
- Data wykonania
- czerwiec 2011
- Miejsce
- Opis zdjęcia
- brak
Komentarze do zdjęcia
:) Będzie kilka miłych chwil!!!
To i tak masz szczęście bo ja przerabiam ten proces sam od początku z drugiej jednak strony to jednak Ty nadajesz rybie walory smakowe więc od ciebie najwięcej zależy.Kto tego nie umie docenić jest osłem
no z tej działki to ja jestem od czarnej roboty - skrobanie, smażenie !
Zdecydowanie za wcześnie ale za to już wtedy ładnie biorą rybki:)
zobaczymy na kiedy ustalimy przyjazd. Ja optuję za początkiem lipca, choć pewnie w kwestii zbiorów dóbr leśnych to za wcześnie...
Akurat w lipcu pojawiają się jego drobne białe kwiaty a pod koniec tego miesiąca już można skosztować jak smakuje
uwielbiam takie miejscowe specyfiki. A jako dodatek do likieru bogaty w witaminę c, to oznacza, że łączymy praktyczne z pożytecznym!:):):) Obowiązkowa degustacja za rok!
Niedojrzała malina bagienna.Z hjortronu robi się pyszne dżemy oraz jest wspaniałym dodatkiem do likieru i herbaty bardzo zasobnym w witaminę c.Tylko w Szwecji zbiera się go kilkaset ton rocznie.Rośnie głównie na bagnach i torfowiskach.To zdjęcie też nie jest dobrej jakości ale niestety innych nie posiadam
Polecają to zdjęcie