Forum dyskusyjne
USA wschodnie wybrzeże Nowy Orlean kto¶ chętny
kategoria podróże po ¶wiecie
kraj Usa
Paweł&Krysia 20:03 | 30.10.2017
Floryda to nie moja bajka. Bardziej mnie ci±gnie by nie skoczyć jeszcze do Colorado a odpu¶cić Nowy Jork. Nowy Orlean muszę zobaczyć, od lat się nim interesuję. Krótko mówi±c, secesja to mój konik.Je¶li chodzi o naturę..tak ,ale 20%, nie więcej, teraz zobaczę miasta, a następnym razem więcej parków narodowych. Muzeum samolotów ... no nie wiem, nie interesuję się takimi rzeczami. ..ale mówisz warto?
W ogłoszeniu napisałam ogólnikowo, ale prawda jest taka,że szczegółowo wiem co chcę zobaczyć. Mam nawet spisane komisariaty na trasie oraz wszelkie urzędy, które mog± udzielić pomocy je¶li wyjd± jakie¶ jaja. BOję się komplikacji ,więc obsesyjnie przygotowuję trasę. :)
Polecasz jakie¶ bary w Savannah?
zgłoszone do moderacji
pablitox 13:42 | 29.10.2017
to jak zwykle zależy co lubicie - naturę czy miasta czy muzea...Mnie np trochę rozczarował Nowy Orlean (byłem w tym roku z rodzin±) - tzn jest spoko (tramwaj przez miasto, centrum, Jean Lafitte Park, przejazd najdłuższym mostem przez Pontchartrain Lake - jad±c od południa nie ma opłaty, jest w drug± stronę) ale jest bardzo dużo ludzi (a byli¶my na przełomie maja i czerwca więc nie w szczycie sezonu), trochę rozkopane i bez rewelacji (niewiele zostaje w pamięci). Ale zdania s± podzielone :)
Savannah na pewno warto (mniej tłoczno a super przyjemne, mniejsze), przy okazji pojechac na dzień-dwa na któr±¶ z wysp obok (zobaczyć marshes) np. Tybee Island. Po drodze z Savannah do NOLA niewiele jest - fajne jest np. muzeum samolotów w Robins Air Force Base, zaliczyć Montgomery, warto zwiedzić okręt USS Alabama koło Mobile w Alabamie.
Pomy¶lcie czy nie zaliczyć trochę Florydy (tam zawsze warto)
zgłoszone do moderacji
Paweł&Krysia 22:18 | 10.10.2017
Hey. W 2018 we wrze¶niu z mężem chcemy jechać do USA. Szukamy chętnych. Trasa (w trakcie układania) Nowy Orlean (najważniejszy)... chyba zaczniemy od Nowego Jorku, przez Filadelfię, Waszyngton, Savannah...do Nowego Orleanu. Mamy 35 i 36 lat. Nie mamy żadnych wymagań wiekowych. /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////A tu pytanie do wszystkich co już zwiedzili USA: rady ,rady i jeszcze raz rady poproszę.
Np: Kto zwiedzał Nowy Orlean? Czy kto¶ jechał do Baton Rouge? (też chcemy tam się przejechać).
Co można z USA wywie¶ć do Polski? CHodzi o jedzenie.
Podobne w±tki podróże po ¶wiecie USA
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.