/ / UGANDA > Bird Watching > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Bird Watching

kategoria podróże po świecie

kraj Uganda

Diegonef dołączył
15.02.2012

Diegonef 10:31 | 18.01.2013

Uganda listopad 2012, chętnie odpowiem na pytania

[konto usunięte] dołączył
03.12.2012

[konto usunięte] 11:18 | 18.01.2013

Chętnie je zadam, bo Uganda to moje marzenie. Jak długo byłeś? Sam czy w grupie? Które miejsca odwiedziłeś? Które według Twojej opini warto odwiedzić, a które nie? W jak dużym stopniu korzystałeś z usług miejscowych agencji? Organizowałeś wszystko na miejscu, czy część przed wyjazdem? Jakie są koszty wynajęcia przewodnika - tropiciela? Czy kraj w/g Ciebie jest przyjazny dla "przyrodników" - łatwość przemieszczania się, poziom bezpieczeństwa (kradzieże, rozboje), dodatkowe opłaty za fotografowanie, swoboda przemieszczania się w obrębie obszarów chronoinych? Jakie poniosłeś koszty? Czy tylko obserwujesz, czy też fotografia?
Z góry dziękuję.

mroofka dołączył
06.11.2008

mroofka 12:03 | 21.03.2013

Hej,
dotychczas zachwycałam się tylko dużymi zwierzakami (słonie, nosorożce, goryle itd.). W tym roku, w Ugandzie "zakochałam" się w ptakach:). Nie wiarygodne ile ich tam jest i jak natura je doskonale "maluje".
W samej Ugnandzie można znaleźć przewodników-ornitologów. Spotkałam też kilka grup turystycznie jeżdżących "szalonych" - pozytywnie orgnitologów.
Właśnie zdobyłam i polecam: "Bird of East Africa: Kenya, Tanzania, Uganda, Rwanda, Burundi", wydawnictwa Helm field guids. Do zdobycia w sieci albo Londynie (170 zł gr...).
Szukam jakiś polskich przewodników, coby zorientować się jak te wszystkie latające cuda nazywają się po polsku. Dajcie znać, jakbyście mili jakieś informacje.nt. polskiej literatury/ nazw ptaków afrykańskich.
pozdrawiam
Monika

SzczytyAfryki dołączył
01.09.2010

SzczytyAfryki 09:21 | 22.03.2013

Polecam stronę FB ludzi, którzy fotografuja afrykańskie ptaki:

https://www.facebook.com/PtakiAfryki

Pozdrawiam
RG
http://www.stronagerbera.pl

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl